Želite zračno kolesarsko obutev? Tu je SPD Crocs

Svet obutve je v zadnjih letih videl marsikatero kreacijo, ob kateri privzdigneš obrvi. Takšne in drugačne novosti prihajajo tudi v svet kolesarstva, zadnjo med njimi predstavlja Alex Valcko.

Kolesarji stalno iščemo še udobnejši, še lažji, še bolj kakovosten kolesarski čevelj, s katerim bi lahko premagali tisoče kilometrov. V zadnjem času pa se je začela polniti tudi vrzel kolesarskih čevljev za vsakodnevno uporabo. Tako je recimo Adidas priredil legendaren model Velosamba, Alex Valcko pa se je sedaj lotil Crocsov.

Crocsi ne slovijo kot najlepše obuvalo na trgu, a so zaradi svoje uporabnosti in udobnosti pridobili zaupanje milijonov. Mnogi se jim še vedno posmehujejo, a dejstvo je, da so eno najbolj prodajanih obuval na svetu.

V preteklosti so pri ameriškem podjetju sodelovali z mnogimi drugimi podjetji in predstavljali omejene izdaje obuvala, med katerimi je največ pogledov dobilo sodelovanje z verigo hitre prehrane KFC. Sedaj pa se lahko pohvalijo tudi s prebojem na kolesarski trg.

Alex Valcko je francoski oblikovalec čevljev, ki je zaslovel s preurejanjem vsakdanjih obuval v kolesarske modele. Tako je v preteklosti čevljem podjetij Nike, Vans, in Converse v podplat vgradil ploščo za montažo SPD blokejev.

Ena zadnjih njegovih mojstrovin je preureditev Crocsa. Čevelj omogoča vpenjanje na pedala in je povsem funkcionalen za vožnjo.

Prvi uradni preizkuševalec čevlja je postal kdo drug kot Lachlan Morton, ki je letos poleti v sklopu projekta Alt Tour sam prevozil traso Dirke po Franciji. Večji del poti je zaradi žuljev prevozil v sandalih, ki se niso vpeli v pedala. Verjetno bi si tedaj želel prav SPD Crocse.

Čevlji kmalu pridejo v prodajo na spletni strani ValckoStudios. Zanje pa bo potrebno odšteti precej več denarja kot za navadne Crocse, cena je trenutno postavljena pri 666 €. Preostali modeli imajo denarnici precej bolj prijazno ceno, par kolesarskih Vans čevljev vas bo stal okoli 140 evrov.

Prejšnji članekKdo je najbolj popularen kolesar na družbenih omrežjih?
Naslednji članekTatovi italijanski reprezentanci ukradli kolesa v vrednosti 300 tisoč evrov