Župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je simbolično zakopal v traso kolesarske steze Primoža Rogliča. Projekt, vreden preko 7 milijonov evrov, se je tako tudi uradno začel.

Že v lanskem letu je bil javnosti predstavljen namen izgradnje kolesarske steze med Zagorjem in Izlakami, ki bo nosila ime lokalnega kolesarskega junaka Primoža Rogliča. Temeljni kamen je bil položen že oktobra, ko se je Roglič udeležil sprejema s strani sokrajanov, tri mesece kasneje pa se je gradnja zares začela.

Prvi poseg je v sredo z gradbenim strojem simbolično opravil župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan in tako tudi uradno naznanil začetek gradnje.

Župan Matjaž Švagan je zakopal v traso kolesarske steze. (vir: Občina Zagorje ob Savi)

Trasa bo nadaljevala že obstoječo kolesarsko stezo, ki se trenutno konča v Zagorju. Po novem bo tekla vse do Izlak in bo skupaj z že obstoječo v dolžino merila 10 kilometrov, kar jo bo naredilo najdaljšo kolesarsko stezo v tem koncu Slovenije.

Projekt naj bi stal okoli sedem milijonov evrov, pri čemer bodo 5 milijonov sredstev prejeli s strani ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada EU. Nekaj več kot dva milijona evrov pa bo priskrbela občina.