Viralen videoposnetek Sergia Higuito spravil ob pogodbo z EF Education-Nippom

Sergio Higuita je ostal brez pogodbe z EF Education-Nippom, potem ko se je na Gran Fondu v Kolumbiji pojavil z napačnim kolesom. Problem ne bi bil tako pereč, če posnetek na Twitterju ne bi postal viralen.

Konec preteklega meseca se je v Kolumbiji odvil Giro de Rigo – Gran Fondo, ki ga organizira Rigoberto Uran. Na štartu je bilo tudi nekaj kolumbijskih kolesarjev iz World Tour ekip, med njimi tudi Uranov (sedaj že nekdanji) klubski kolega Sergio Higuita.

Mladenič že nekaj časa šteje zadnje dneve v dresu EF Education-Nippa, saj bo s 1. januarjem postal član Bore-hansgrohe. A dnevi v ameriškem moštvu so se končali hitreje od pričakovanj, saj je ekipa predčasno prekinila pogodbo 24-letnika.

Razlog za tako drastičen ukrep je Higuitina napačna izbira kolesa. Na Gran Fondu bi moral nastopiti na ekipnem Cannondalu SuperSix Evu, a se je odločil za privajanje na S-Works Tarmac SL7, s katerim bo nastopal prihodnje leto v dresu Bore-hansgrohe.

Smola Kolumbijca je ta, da bi pripetljaj verjetno mnogi spregledali, če ne bi na Twitterju zakrožil zanimiv posnetek, ki je kmalu dobil mednarodno slavo. Gre za posnetek, v katerem se Sergio Higuita in Dani Martinez (Ineos Grenadiers) vzpenjata na enega izmed kolumbijskih vzponov, ki so bili vključeni v Giro de Rigo.

Razlika med World Tourom in nami ostalimi kolesarji,” se glasi opis posnetka, kjer lahko vidimo kopico amaterskih kolesarjev, mimo katerih se z izjemno hitrostjo peljeta Higuita in Martinez.

Pri EF Education-Nippu so odreagirali na Higuitino menjavo kolesa. Čeprav se zavedajo, da predčasno privajanje na novo kolo ni nobena redkost, pa vseeno zahtevajo sponzorsko opremo na vseh javnih prireditvah.

Vemo, da Sergio potrebuje čas, da se navadi na novo opremo, saj se v prihodnji sezoni seli v novo ekipo. Kolesarji pogosto zaprosijo za dovoljenje uporabe nove opreme na pripravljalnih taborih in na nejavnih prireditvah, kar moštvo navadno odobri,” so iz ekipe sporočili v pogovoru s CyclingNewsom.

Higuita je izkazal pomanjkanje spoštovanja do partnerjev, ki ga trenutno podpirajo. Posledično mu je ekipa poslala obvestilo o prekinitvi pogodbe. Upamo, da bomo lahko sodelovali s Sergiem in našli ustrezno rešitev.”

Higuita tako za dober mesec in pol postaja prost kolesar, ki lahko uporablja katerokoli opremo mu srce poželi. EF Education-Nippo pa je prihranil dvomesečno plačo Kolumbijca.

Prejšnji članekNa Dirki po Italiji 2022 bomo videli sedem ravninskih etap
Naslednji članekGiro se vrača v Slovenijo: Tokrat bo italijanski krog gostilo Posočje