VIDEO: Nastop na svetovnem prvenstvu pokvaril po le osmih sekundah

Vzporedno s svetovnim prvenstvom za člane in članice poteka tudi svetovno prvenstvo za kolesarje do 23 let. Ponedeljek je bil rezerviran za vožnjo na čas, ki pa jo bo Victor Ocampo skušal čim prej pozabiti.

Kolumbijski mladenič Victor Ocampo je letos debitiral na svetovnem prvenstvu do 23 let. Na vožnji na čas ni spadal v krog favoritov, a vseeno je skušal doseči soliden rezultat in pustiti dober vtis, saj ga na cestni preizkušnji ne bomo videli. Kolumbija namreč tja svoje ekipe ne bo poslala.

Na progo se je podal med zadnjimi, za njim so morali progo premagati le še specialisti za vožnjo na čas. Kamere so v času njegovega štarta že gorele in spremljale vsakega kolesarja, ki se je podal na pot. Kolumbijec bi si verjetno želel, da bi bile ob njegovem začetku kamere ugasnjene, saj je že na štartu storil neumnost.

Kolumbijec je po odštevanju sodnika krenil na pot, a na dolgi štartni klančini še ni pritiskal, saj je takoj po njej sledil 90-stopinjski ovinek. Pripravil se je, da zavije, pred tem primerno zaviral, nato pa mu je zdrsnilo sprednje kolo in pristal je na tleh.

Zaradi zdrsa kolesa je pristal na tleh in si uničil nastop. (vir: Eurosport)

Štoparica je ob padcu naštela šele osem sekund preizkušnje, Ocampo sploh še ni zapeljal s štartne klančine, ko je že imel uničen nastop. Vseeno se je hitro pobral in z nekaj odrgninami na komolcu nadaljeval z vožnjo.

Padec na koncu ni odločilno vplival na uvrstitev 22-letnika. V cilju je namreč zaostal 2:50, kar je zadostovalo za šele 47. mesto. Tudi poškodbe po padcu niso bile hude. Odnesel jo je zgolj z odrgninami, s katerimi je lahko nemoteno dokončal dirko. Edino, kar ga je resnično bolelo, je bil ponos.

Naslov svetovnega prvaka je sicer osvojil Danes Johan Price-Pejtersen, ki je slavil pred Avstralcem Lukom Plappom in Belgijcem Florianom Vermeerschem.

Prejšnji članekDave Brailsford vlogo direktorja Ineos Grenadiers prepušča Rodu Ellingworthu
Naslednji članekDirka po Lombardiji letos izpušča peklenski vzpon na Sormano