Urška Žigart podaljšala sodelovanje z BikeExchange-Jaycom

Med Dirko po Franciji je Urško Žigart čakalo prijetno opravilo. Svoj podpis je namreč pristavila na dno nove pogodbe, ki jo s sedanjo ekipo BikeExchange-Jayco veže še za dodatni dve leti.

Urška Žigart v avstralski ekipi BikeExchange-Jayco še naprej dokazuje, da se razvija v zelo dobro kolesarko. Pri 25-letih je dočakala nastop na premierni izvedbi Dirke po Franciji, kjer za zdaj še ni prišla do vidne uvrstitve, a njena vloga v ekipi je drugačna.

Kljub temu v ekipi vedo, kaj moštvu prinaša Slovenka, zato so ji še drugič v karieri podaljšali pogodbo. Ta jo z Avstralci veže do konca sezone 2024.

Zelo sem vesela, da nadaljujem, mislim, da sem v ekipi našla svoje mesto. Tu se počutim dobro in doma. Vzdušje je takšno, kot sem ga pričakovala že ob prihodu v ekipi in čutim, da sodim sem, zato sem se odločila, da je prav, da tu ostanem in se še naprej razvijam,” je povedala Žigartova.

Čutim, da imam še veliko neizpolnjenega potenciala. Še naprej se želim učiti in razvijati lastne sposobnosti, a hkrati tudi pomagati ostalim dekletom do odmevnih rezultatov. Ko bom nekoč lahko dirkala na lasten rezultat, bom zelo vesela, a to ni moja glavna motivacija. Želim pomagati dekletom in se stalno izboljševati.”

Slovenka se je ekipi pridružila leta 2020 in po letu dni privajanja na novo okolje navdušila sezono kasneje, ko se je veselila največjega uspeha kariere – etapne zmage na Dirki po Valencii. V nadaljevanju kariere pri Avstralcih se je dokazala kot kvalitetna kolesarka, ki si zasluži nastopanje na najvišji ravni, kar so spoznali tudi pri BikeExchangu-Jaycu, kar dokazuje tudi tokratno dvoletno podaljšanje pogodbe.

Prejšnji članekKlasika San Sebastian na štart privabila tri Slovence
Naslednji članekEvenepoel v dominantnem stilu do zmage v San Sebastianu, Pogačar, Mohorič in Polanc odstopili