URADNO: Primož Roglič bo na Dirki po Španiji branil zmago

Jumbo-Visma je razkrila osmerico, ki bo odpotovala na Dirko po Španiji. V njej je tudi Primož Roglič, ki bo glavni mož ekipe in se bo skušal še tretje leto zapored povzpeti na najvišjo stopničko.

Pričakovali smo, da se bo Primož Roglič po razočaranju na Dirki po Franciji odpravil v Španijo in tam napadal zmago na Vuelti. Že takoj pa Touru je športni direktor Merijn Zeeman povedal, da pričakuje, da se bo Primož boril na Vuelti, a tedaj še ni bilo jasno, kakšno bo njegovo zdravstveno stanje.

Roglič je z naslovom olimpijskega prvaka v vožnji na čas dokazal, da je pripravljen na napore, ki jih prinaša tritedenska dirka. Poškodbe so očitno že stvar preteklosti in v Španijo odhaja po zmago.

Slovenski as bo poveljeval ekipi, pomoč na poti do zmage pa mu bodo nudili kvalitetni kolesarji. Jumbo-Visma na Vuelto seveda ne pošilja tako močne ekipe, kot jo je na Tour, a vseeno bo zasedba dobra.

Delo v gorah bodo opravljali Sepp Kuss, Sam Oomen, Steven Kruijswijk, Robert Gesink in Koen Bouwman. Lennard Hofstede bo kraljeval na razgibanem terenu, delo na ravnini pa bo padlo na ramena Nathana van Hooydoncka.

Ekipa na dirko pošilja tri športne direktorje, ki so v preteklosti že večkrat poveljevali ekipi na Grand Tourih. Glavnega športnega direktorja Merijna Zeemana sicer ne bo, bodo pa zato v Španijo odpotovali Addy Engels, Grischa Niermann in Maarten Wynants.

Dirka po Španiji se začne 14. avgusta v Burgosu, kjer kolesarje najprej čaka posamična vožnja na čas. Tri tedne kasneje bo na sporedu še en kronometer, letos se dirka ne bo končala v Madridu, pač pa v Santiagu de Composteli, kjer bo okronan novi (ali stari) zmagovalec.

Štartna lista Vuelte bo letos zelo močna, svoj nastop sta napovedala že Egan Bernal in Adam Yates, dolgo časa pa je kazalo, da bo nastopil tudi Tadej Pogačar. Čeprav slednji svojega nastopa še ni odpovedal, pa se vse bolj zdi, da ga v Španiji ne bo.

Prejšnji članekKolesarska tržnica 2021
Naslednji članekKje bo kariero nadaljeval Geraint Thomas?