Tudi Mikel Landa pomahal Vuelti v slovo

Mikel Landa je doživel novo razočaranje. Po padcu in odstopu z Dirke po Italiji se predčasno poslavlja tudi z Dirke po Španiji.

Španski zvezdnik že vrsto let išče uspeh na Grand Touru, a vselej mu nekaj prekriža načrte, najsibo to padec, slabo počutje ali le slaba forma. Slednje je razlog za slovo od Dirke po Španiji, kamor je prišel kot vodje ekipe, a že prvi teden je razkril, da resnih možnosti za odmevno uvrstitev nima.

Pri Bahrain Victoriousu so mu kmalu odvzeli čin kapetana in ga namestili na ramena Jacka Haiga. Landa je tako dobil proste roke in bi lahko napadal etapne zmage, a kaj, ko noge niso želele sodelovati z načrtom.

Pred 17. etapo je Španec zasedal 27. mesto z zaostankom več kot 45 minut. Njegova najboljša uvrstitev do tedaj je bila 9. mesto in odločen je bil, da na gorski etapi to popravi. Ob prvem prečenju vzpona 1. kategorije je napadel in prišel v beg, a izkazalo se je, da je bil to le zadnji krik energije, preden je dokončno poniknil v ozadje.

Si Mikel Landa zasluži novo pogodbo? (vir: twitter)

Landa je naposled sestopil s kolesa in etape ni dokončal. Tako je predčasno sklenil še drugo tritedensko dirko v sezoni, kar zagotovo ni dobra popotnica za pogajanje o pogodbi, ki se mu izteče po koncu letošnje sezone.

»Danes sem poskusil dobiti občutek z napadom in vožnjo v begu, a se vseeno nisem počutil dobro,« je bil v zapisu na Twitter profilu iskren 31-letnik. »Sedaj se moram osredotočiti na naslednje cilje in se vrniti na najvišji nivo. Fantom in Jacku Haigu želim uspešne predstave v borbi za stopničke.«

Landa je že kmalu po začetku dirke priznal, da se ne počuti dobro in da nikakor ne najde prave forme. Na Vuelto je sicer pripotoval z lepo popotnico zmage z Dirke po Burgosu, a očitno forme ni uspel prenesti tudi na veliki oder.

Španski zvezdnik ima trenutno povsem prazen koledar dirka, a moštvo ga bo zagotovo še poslalo v boj. Tudi sam si bo želel tega, saj bo le tako lahko dokazoval, da je vreden nove pogodbe. Pričakujemo ga lahko predvsem na enodnevnih dirkah, morda celo na Dirki po Lombardiji, ki bi mu glede na profil lahko odgovarjala.

Ekipe odhod Lande prav močno ne prizadene, saj Španec posebne dodane vrednosti ni imel. V zaključku bo tako še naprej vse podrejeno Jacku Haigu, ki zaseda četrto mesto in se resno spogleduje s stopničkami. Do njih mu manjka 35 sekund, ki jih mora pridobiti proti Miguelu Angelu Lopezu.

Prejšnji članekKakšne posledice je na Rogliču pustil včerajšnji napad?
Naslednji članekKraljevska etapa pripadla Lopezu; Roglič z drugim mestom še utrdil vodstvo