Trend kraj koles ne pojenja: Brez svojega ostal še Ivan Garcia Cortina  

Nov mesec, nova kraja kolesa. Tokrat je brez svojega ostal Ivan Garcia Cortina, ki je v času kraje užival ob skodelici kave.

Ivan Garcia Cortina je zadnje dni pred odhodom na pripravljalni tabor preživljal v domovini, natančneje v Gironi. Sončno popoldne je izkoristil za trening v družbi partnerice in kolesarke Carle Nafrie.

Paru se je dan pokvaril med odmorom za kavo. Cortinino kolo znamke Canyon, s katerimi dirkajo kolesarji Movistarja, je bilo ukradeno izpred lokala in Španec je moral predčasno zaključiti trening.

Na družbenih omrežjih je objavil fotografijo kolesa Canyon Aeroad CFR in zapisal: “Ukradeno v Gironi. Če ga kdo vidi, naj me kontaktira.

Osumljenca je Španec delno videl in ga opisal kot ‘svetlopoltega moškega srednjih let’.

V iskalno akcijo se je vključila tudi Carla Nafria, ki je podrobneje opisala ukradeno kolo. To naj bi bilo opremljeno s torbo na krmilu in pod sedežem, na zadnjem delu pa je bila nameščena luč v obliko testisov.

V iskanje se je vključila tudi partnerica Carla Nafria. (vir: twitter)

V letošnji sezoni je že mnogo profesionalcev ostalo brez svojih koles. Podobno kot Garcii Cortini je pred časom med odmorom za kavo kolo izginilo Geraintu Thomasu. Britanec je tedaj treniral na jugu Francije in po zaslugi hitrega širjenja informacije o kraji kolo dobil nazaj še isti dan.

Na Otoku je veliko bolj nasilno krajo doživel Alexandar Richardson. Med treningom ga je napadla oborožena tolpa in mu na silo ukradla kolo.

V ZDA je Tejay van Garderen ostal brez dveh svojih koles. Ukradeni sta bili iz skladišča, v katerem ju je hranil v času selitve na drugi konec države. Obe kolesi sta imeli zanj poseben pomen – enega mu je podarila žena, z drugim pa se je vozil na Elizejskih poljanah ob osvojitvi bele majice na Dirki po Franciji.

Najbolj odmevna pa je bila kraja 22 koles italijanske dirkališčne reprezentance. Ta so bila nato po naključju najdena v Romuniji in pred kratkim vrnjena lastnikom, tatove pa čaka sojenje.

Prejšnji članekZoncolan opremljen s sedežnico, posvečeno junakom z Dirke po Italiji
Naslednji članekRes veste, kako deluje kolo? Pomislite še enkrat