Tadej Pogačar sklenil novo podaljšanje pogodbe z UAE Emirates

Po vsakem večjem uspehu Tadej Pogačar dobi novo pogodbo s strani UAE Emirates. Nazadnje je pogodbo podaljšal lani, tedaj do konca leta 2026, po bronu na olimpijskih igrah pa je podpis pristavil na novo podaljšanje, obstoječi pogodbi je dodal še eno leto.

S podaljšanjem sodelovanja do konca leta 2027 je Tadej Pogačar postal lastnik najdaljše pogodbe v karavani. Arabsko moštvo si je njegove usluge zagotovilo za nadaljnjih šest let, v katerih bo moštvo grajeno okoli Slovenca.

Pogi se je UAE Emiratesom pridružil leta 2019 in kmalu pokazal dovolj, da si je prislužil prvo podaljšanje pogodbe. To je veljalo do leta 2023, torej bi bil z njim še danes vezan na arabsko moštvo. A kasneje je pogodbo podaljšal še trikrat, najprej lani maja, nato še marca letos in nazadnje sedaj. Pogačar je torej v vsega treh letih pri moštvu pogodbo podaljšal kar štirikrat, kar jasno dokazuje, da ga v ekipi ne želijo izgubiti.

Vsako podaljšanje prinese tudi dvig plačnega razreda. Že z marčevsko pogodbo se je postavil ob bok najbolje plačanim kolesarjem v karavani, njegov agent pa je pred nekaj tedni razkril, da naj bi se po zmagi na Dirki po Franciji Pogačarjeva plača dvignila za okoli 30 odstotkov. Velika verjetnost je torej, da je Pogačar sedaj postal najbolje plačan kolesar v karavani, a tega uradno še ne vemo.

»Resnično sem vesel, da lahko ekipi obljubim zvestobo v naslednjih letih. Tu se počutim kot doma, smo kot velika družina. Ekipa mi ustreza in vesel sam, da lahko rečem, da nisem našel le sodelavcev, ampak prave prijatelje,« je ob podaljšanju povedal 22-letnik.

»Veselim se prihodnjih let in tega, kar bodo prinesla. Upam na veliko uspeha zase in ekipo. Resnično upam, da navdušujemo veliko otrok, da začnejo voziti kolo

Pogačar je pod okriljem UAE Emiratesov prišel do 29 zmag. Najodmevnejši sta jasno skupni zmagi na Dirki po Franciji, kjer je zbral tudi šest etapnih uspehov. Poleg tega je dosegel še zmago na spomeniku Liege-Bastogne-Liege, skupno zmago na Tirreno-Adriaticu, UAE Touru, Dirki po Kaliforniji, Dirki po Valencii, Volti ao Algarve in seveda Dirki po Sloveniji.

Prejšnji članekSagan in Ackermann tudi uradno zapuščata Boro-hansgrohe
Naslednji članekZlati Primož Roglič je v domovini