Minuli konec tedna se je v Monaku odvil dobrodelni kriterij, ki je na štart zvabil številne zvezdnike karavane, med njimi tudi Tadeja Pogačarja, Mateja Mohoriča in Primoža Rogliča. Prav slednji se je veselil zmage.

Matteo Trentin, član UAE Emirates, je s pomočjo organizacij Awe International Group in Live Your Passion organiziral dobrodelni dogodek na monaških cestah. Ob obali Sredozemskega morja je za častno zmago tekmovalo ogromno profesionalnih kolesarjev, ki večji del sezone preživijo v Monaku.

Dogodek je bil v prvi vrsti namenjen gledalcem in zbiranju sredstev za fundacijo Micheleja Scarponija ter fundacijo Charlene Monaške. Dogajanje je tako otvorila ekipna vožnja na čas, v kateri so se lahko preizkusili tudi amaterji. Vsaka ekipa je bila namreč sestavljena iz dveh amaterjev, enega predstavnika fundacije Charlene in dveh profesionalcev.

Osrednja točka dogodka je bil kriterij profesionalcev. Štarta lista je bila vredna največjih dirk, saj so se v boj podali kolesarji, kot so Pogačar, Roglič, Mohorič, Chris Froome, Sonny Colbrelli, Peter Sagan, Matteo Trentin, Geraint Thomas, Steven Kruijswijk in Caleb Ewan. Zasedba, katero kriteriju zavida marsikatera dirka najvišje ravni.

Dirko je otvoril monaški princ Albert. (vir: twitter)

Dirko je otvoril Princ Albert, nato pa so se kolesarji 40-krat podali po 1,3 kilometra dolgi trasi. Ta je bila speljana po štartno-ciljni ravnini in prostoru za bokse dirke Formule 1.

Na dirki smo videli več poskusov begov, naposled pa so se v zadnjih krogih iz glavnine odcepili Pogačar, Colbrelli in Roglič. V cilj je kot prvi zapeljal Primož Roglič, ki je v zadnjih metrih za seboj pustil oba konkurenta. Šprint za drugo mesto je dobil Colbrelli, tretji pa je bil Pogačar.

Čudovit dogodek. Pomembno je, da sodeluješ in si vključen v dogodke s takšnim namenom,” je po dirki povedal Roglič. Ob cesti ga je sicer spodbujal njegov sin Lev, s katerim sta predčasno sodelovala na skupni vožnji otrok in profesionalcev.