Primož Roglič poudarja, da njegov tekmec ni le Egan Bernal

Primož Roglič se na Dirko po Španijo odpravlja kot glavni favorit za zmago, ne nazadnje je aktualni zmagovalec. Mediji napovedujejo boj med njim in Eganom Bernalom, a Slovenec poudarja, da je v glavnini še veliko kolesarjev, ki so sposobni zmagati.

Primož Roglič že vrsto dni poudarja, da je v Španijo pripotoval neobremenjen. Seveda si želi skupne zmage, a tudi drugačen razplet dogodkov ga ne bi potolkel.

Pritisk na 31-letniku je velik, tudi zato se pogosto želi otresti vloge izrazitega favorita, ki mu jo napoveduje celotna kolesarska javnost. Njegov glavni tekmec naj bi bil Egan Bernal, vendar Roglič poudarja, da se je treba paziti tudi drugih fantov.

V prvi vrsti se želi osredotočiti nase in na svoje predstave, verjame, da je ustrezno pripravljen, prav tako pa zaupa, da bo moštvo okoli njega dobro opravilo svoje naloge.

»Bolj se obremenjujem s tem, kako bomo stvari jemali dan po dan in kako se bo dirke lotila celotna ekipa, da ne naredimo nepotrebnih napak

»Kot verjetno veste, je Egan izjemno močen kolesar, a tu ni le on. Na dirki bo še veliko kvalitetnih kolesarjev in med nami bodo potekali ogorčeni boji vse do konca

»Novinarji radi predstavite bitko dveh kolesarjev in o njima pišete zgodbe, a meni je vseeno, s kom se borim, naj bo to Tadej ali Bernal ali Richie… Toliko je kolesarjev, ki so sposobni zmagati, da je neumno razmišljati o dvoboju. Ostati moram osredotočen nase in na ekipo okoli sebe,« je še dodal.

Roglič je v Španijo pripotoval, ne da bi si ogledal traso katere izmed etap. Časa po olimpijadi ni bilo, a se s tem ne obremenjuje, saj si tudi na preteklih dveh izvedbah, ki ju je dobil, ni predhodno ogledal etap.

»Letos ni nič drugače, ne poznam nobenega vzpona, zato bomo videli, kako bo. Na koncu je tako, da če imaš dobre noge, ni nobenega problema. Spopasti se moramo z razmerami in videli bomo, kako bo šlo

Slovenski as torej računa na dobro formo, vse ostalo bo sledilo samo. »Tritedenske dirke so poštene dirke: na koncu vedno zmaga najboljši,« je še dodal.

Prejšnji članekDIRKA PO ŠPANIJI: Štartni časi 1. etape
Naslednji članekMohorič z odličnim kronometrom zadržal drugo mesto v skupnem seštevku