Primož Roglič je drugi najbolj priljubljen kolesar v karavani

Primož Roglič v Sloveniji uživa ogromen ugled, a priljubljen je tudi med tujimi kolesarskimi navdušenci. V anketi o priljubljenosti, ki je bila izvedena znotraj kolesarske skupnosti na družabnem omrežju Reddit, se je Slovenec uvrstil na drugo mesto.  

Okoli 1200 kolesarskih entuziastov s celega sveta je sodelovalo v anketi, ki je med drugim spraševala tudi po najljubšem kolesarju v karavani. Jasno so bile med anketiranci najbolj zastopane kolesarske nacije, pri čemer je skoraj četrtino odgovorov prišlo iz Združenih držav Amerike. Slovencev je v anketi sodelovalo le 35, zato lahko izključimo pristranskost rezultatov.

Primož Roglič bi v Sloveniji zagotovo zasedel prvo mesto na lestvici priljubljenosti, a v svetovnem merilu ga nekdo prekaša. Slovenskega asa je kot najljubšega kolesarja označilo 11,75 % vprašanih, medtem ko je Mathieu van der Poel prejel še 0,21 odstotka glasov več.

Poudariti je potrebno, da je bila anketa izvedena pred olimpijskimi igrami, zato dogodki iz Tokia niso vplivali na rezultat. Po padcu Van der Poela in kronometrskemu zlatu Rogliča, bi lahko bila razmerja tudi drugačna.

Kjer je Roglič, tam so slovenske zastave. (vir: twitter)

Tretje mesto na lestvici priljubljenosti je pripadlo vsestranskemu Woutu van Aertu (8,14 %), ljubljenec francoskega občinstva Julian Alaphilippe (6,29 %) pa je četrti. Še pred leti bi verjetno na samem vrhu sedel Peter Sagan (5,98 %), a je v zadnjih letih nekoliko izgubil na priljubljenosti.

Med najbolj priljubljeno deseterico najdemo še enega Slovenca. Tadej Pogačar, ki kolesarsko javnost navdušuje s svojim napadalnim slogom vožnje, je na devetem mestu, prejel je 2,16 odstotka glasov.

Štirje anketiranci so kot najljubšega kolesarja izbrali tudi Mateja Mohoriča (0,31 %), ki je prejel toliko glasov, kot recimo Jakob Fuglsang, Max Schachmann, Marc Hirschi in Hugh Carthy.

Najbolj priljubljena kolesarka je članica FDJ Nouvelle

Med dekleti primat najbolj priljubljene kolesarke drži mlada Danka Cecilie Uttrup Ludwig (16,34 %), drugo mesto pa si delita Marianne Vos in Annemiek van Vleuten (12,87 %).

Slovensko čast je s tremi glasovi ubranila Urška Žigart (0,25 %), ki se je na seznamu pojavila kot edina izmed Slovenk.

Prejšnji članekJonas Vingegaard nagrajen z novo pogodbo
Naslednji članekSagan in Ackermann tudi uradno zapuščata Boro-hansgrohe