Vse bolj postaja jasno, da Tadeja Pogačarja ne bo na Vuelti

Le še enajst dni nas loči do začetka Dirke po Španiji, kjer upamo, da bo še tretje leto zapored na najvišjo stopničko stopil Slovenec. Če smo sprva mislili, da se bosta zanjo borila Primož Roglič in Tadej Pogačar, pa vse bolj jasno postaja, da slednjega v Španiji ne bo.

Takoj po zmagi na Dirki po Franciji so se začela vprašanja, ali bo Tadej Pogačar res nastopil na Dirki po Španiji, kot so v moštvu napovedali na začetku sezone. Po Touru je imel le slab teden dni počitka, preden se je uspešno podal v boj za olimpijsko kolajno, do Vuelte pa ga je nato ločilo še 14 dni.

Pogačar prav veliko počitka od Toura torej še ni imel in nov tritedenski napor bi bil zanj lahko prezahteven, če znova želi dirkati na zmago. V moštvu za zdaj sicer še molčijo, pred tedni so ob poročanju medijev, da naj bi Pogačar Vuelto izpustil, to celo zanikali in vztrajno zatrjevali, da bo številka ena svetovnega kolesarstva napadal tudi špansko zmago.

A zadnje informacije iz rodne Komende kažejo na drugačno zgodbo. Danes so Pogačarjevi someščani naznanili, da 13. avgusta ob 17.30 pripravljajo sprejem za svojega junaka, kjer bodo proslavili zmago na Touru in bron z olimpijskih iger.  

Vse lepo in prav, a sprejem je na sporedu manj kot 24 ur pred uradnim začetkom Dirke po Španiji. 13. avgust je tudi rezerviran za predstavitev ekip, ki bodo nastopile na dirki, kar pomeni, da bo moral Pogačar izpustiti en ali drug dogodek.

Glede na to, da Pogačarja pričakujejo na sprejemu, tudi v opisu dogodka so oznanili, da se Pogi tedaj vrača domov, lahko sklepamo, da imajo organizatorji kakšno informacijo več od splošne javnosti.

Odsotnost 22-letnika z Dirke po Španiji ni veliko presenečenje, številni strokovnjaki so napovedovali, da je to bolj logična poteza, kot da bi se dirke udeležil. Tudi Martin Hvastija v njegovem nastopu ne vidi smisla.

»Osebno ne verjamem, ne glede na informacije ekipe, da bo Tadej Pogačar po osvojenem Touru vozil še Vuelto. Tega enostavno ne verjamem, ker nima smisla. Ne more reči, da gre po eno ali dve etapi, saj je to že storil. Tudi tretji je že bil. Torej če odide na Vuelto, mora iti na zmago,« je pred časom povedal za STA.

»Ne dvomim, da je tega sposoben, ampak nima niti primerne ekipe za kaj takega. Ekipa je vse stavila na Dirko po Franciji in niti slučajno ne more sestaviti kaj podobnega za Dirko po Španiji. Res ne vidim motiva, zaradi katerega bi Pogačar odšel na Vuelto.«

Prejšnji članekVIDEO: Neverjeten zlom krmila kriv za grd padec Avstralca
Naslednji članekPo treh izgubljenih prstih v nesreči se Koen de Kort poslavlja od kolesarstva