Poročali smo že, da je Mark Cavnedish v nedeljo grdo padel na dirkališču, kjer se je boril za zmago na Šestih dnevih Genta. S prizorišča je bil odnesen zna nosilih, podrobnejši pregledi pa so razkrili, da nesreča ni bila nedolžna.

Šestdnevna preizkušnja na dirkališču v Gentu se je za Marka Cavendisha končala daleč od pričakovanj. V zadnji disciplini madison je grdo padel in obležal na dnu ovala. Kmalu se je sicer pobral in z zdravniki odkorakal na prvi pregled, nato pa so ga z nosili odnesli v reševalno vozilo, s katerim je odšel v bolnišnico na podrobnejši pregled.

Bolj podroben pregled je razkril, da je Cavendish utrpel zlom dveh levih reber ter ima sesedena pljuča. Po poročanju Deceuninck-Quick Stepa bosta obe poškodbi zdravljeni le z zdravili.

Po padcu na Šestih dneh Genta je bil Mark Cavendish prepeljan v bolnišnico v Gentu, kjer so ga zadržali preko noči,” so zapisali v uradni izjavi.

“Pregledi so razkrili, da je Mark utrpel zlom dveh reber na levi strani in ima majhen pnevmotoraks (sesedena pljuča, op. p.). Oboje je bilo zdravljeno z zdravili, v bolnišnici pa je ostal na opazovanjih.”

Iz belgijskega moštva so še razkrili, da naj bi bil Britanec iz bolnišnice odpuščen danes zvečer ali jutri zjutraj, ko bo nekoliko okreval.

Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi žena Marka Cavendisha, ki je podala podrobnejše informacije o stanju moža in se zahvalila vsem, ki so mu pomagali.

Hvala za vsa sporočila. Mark je po padcu noč preživel na oddelku za intenzivno nego. Hvala vsem članom zdravstvenega osebja, ki so mu pomagali in vsem članom osebja, ki so pomagali meni in otrokom.”

Nesreča ni nikoli zaželena, a za Cavendisha je prišla še ob posebej nepravem času. Že zadnjih nekaj tednov se z moštvom pogaja o podaljšanju pogodbe, a strani nikakor ne najdeta dogovora. Šef ekipe Patrick Lefevere je že javno povedal, da mu predolga pogajanja niso pogodu in le upamo lahko, da Cav ne bo ostal brez ekipe zgolj zaradi poškodbe.