V zadnjih etapah Dirke po Italiji je Ben O’Connor lep čas preživel pred televizijskimi kamerami. Avstralec je bežal tri dni zapored in drugi dan bega etapo tudi osvojil. Beg je od vedno močno povezan s promocijskimi obveznostmi in O’Connor je uspešno promoviral samega sebe.

Mladi Avstralec je trenutno član ekipe NTT, ki sponzorstva za prihodnjo sezono še nima. Novice, ali bo ekipa v prihodnjem letu še obstajala, so drugačne iz tedna v teden in kolesarji ne želijo tvegati svoje prihodnosti, zato zavzeto iščejo nove delodajalce.

O’Connor ga je našel pri AG2R Citroenu, kot se bo od prihodnje sezone imenovalo vsem znano francosko moštvo. Podpisal je enoletno pogodbo, zato bo moral dokazovanje nadaljevati tudi v prihodnjem letu.

»Nestrpno pričakujem začetek pri AG2R Citroenu. Imel bom priložnost odkriti novo kulturo, spoznati nove sotekmovalce in drugačen način dirkanja,« je nad novim začetkom navdušen 24-letnik.

»O Franciji vem zelo malo, spoznam sem jo le na počitnicah s starši v Alpah. Vendar vem, da ima moštvo izjemno zgodovino, eno najlepših v pelotonu. Vem, da bo izkušnja zelo pozitivna in da bom imel priložnost izpolnjevanja svojega kolesarjenja skupaj z izkušenejšimi motšvenimi kolegi. Vesel sem tudi, da bom še naprej vozil kolo znamke BMC. S prihodom Citroena je ekipa zagotovo dvignila ambicije, zato sem izjemno ponosen, da bom del te zgodbe.«

Avstralec velja za odličnega hribolazca, ki se pri 24 letih še prebija v soj kolesarskih žarometov. Že sedaj kaže talent, ki bi ga nekoč lahko popeljal visoko. V prihajajočih letih ga tako lahko pričakujemo v vlogi pomočnika katerega izmed kapetanov na Grand Tourih, nekoč pa morda tudi kot kandidata za skupno zmago na tritedenski dirki.

O’Connor je v svoji kratki karieri zbral štiri etapne zmage in eno zmago v skupnem seštevku. Do največjega uspeha kariere se je pripeljal v sredo, ko je uspel slaviti na 17. etapi Dirke po Franciji.