Dolgo časa se je ugibalo, kakšna bo prihodnost južnoafriškega moštva, ki je v letošnji sezoni nosilo ime NTT Pro Cycling. Danes je le postalo uradno, da bo moštvo nadaljevalo zgodbo v World Tour kategoriji, a z novim imenom in novim sponzorjem. V letu 2021 bodo znani kot Team Qhubeka Assos.

Glavni sponzor ekipe je postalo švicarsko podjetje Assos, ki spada med vodilne znamke na področju kolesarskih oblačil. Že vrsto let so člani svetovne serije, saj opremljajo številne ekipe, od prihodnje sezone dalje pa se bodo prvič pojavili tudi v imenu katerega izmed moštev.

Poleg Assosa bo ime tvorila tudi Qhubeka. Gre za dobrodelno organizacijo, ki z ekipo sodeluje že vrsto let. Glede na področje delovanja v ekipo jasno ne bodo vlagali finančnih sredstev, saj bodo te uporabili za lastno delovanje. Qhubeka svojo dobrodelnost izkazuje preko donacij koles afriškim prebivalcem. Vsako leto podarijo 5000 koles, ki jih prebivalci lahko uporabijo za prevoz v šolo, službo ali po ostalih opravkih.

Direktor moštva Douglas Ryder je vesel, da mu je uspelo zagotoviti prihodnost moštva. »Presrečen sem, da smo dobili podporo izjemnih ljudi in partnerjev, vključno z Assosom, ki bo zavzel mesto glavnega sponzorja. Reinkarnacija ekipe pod imenom Team Qhubeka Assos kaže za čim stremimo – to je visoko kvalitetna tekmovalna ekipa.«

»V zadnjih tednih smo bili deležni izjemne podpore s strani navijačev. Vsi komentarji so nam razkrili, kako povezani so bili navijači z ekipo. Zelo sem vesel, da lahko nadaljujemo,« je še dodal Ryder.

»Rad bi se zahvalil tudi našemu osebju. Posamezniki v našem športu vemo, kako težko je lahko včasih. Njihova skrb in profesionalizem sta nam dajala motivacijo vsak dan. Zares smo kot družina,« je zaključil Ryder.

Ekipo bo v prihodnji sezoni s kolesi še naprej zalagal švicarski BMC.