Neusmiljeni Tadej Pogačar ugnal Mateja Mohoriča in potrdil skupno zmago na dirki Po Sloveniji

Tadej Pogačar je v Novem mestu prišel do druge etapne zmage na dirki in pričakovano ubranil skupno zmago na slovenski pentlji. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Rafal Majka in Domen Novak.

Tadej Pogačar (UAE Emirates) se zna vzpenjati, odličen je na kronometru, na glavnem trgu v Novem mestu pa je (zopet) potrdil, da zna tudi šprintati. Tokrat je v neposrednem boju ugnal Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious) ter ekipi pripeljal še četrto etapno zmago na dirki. Slavili niso le na drugi etapi.

Etapa se je pričakovano začela razpletati že na Trški Gori, kjer so se iz glavnine odcepili Tadej Pogačar, Rafal Majka (UAE Emirates) in Matej Mohorič. Trojici se je skušal pridružiti še Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco), a je nekoliko zamudil odločilen trenutek in s časom obupal nad idejo o lovu.

Vodilna trojica je na spustu še povečala svojo prednost in na poti proti cilju lepo sodelovala. Časa za taktične igrice namreč ni bilo in kljub nekaj pogovorom med Majko in Pogačarjem, sta oba sodelovala z Mohoričem.

Ob zavoju na Kandijski most, ko je bilo do cilja še 300 metrov pa se je začelo zares. Mohorič in Pogačar sta pohodila pedala in za seboj pustila Poljaka ter sama obračunala za uspeh dneva.

Mohorič je prvi sprožil šprint, Pogačar pa je takoj odgovoril. Moho je bil dolgo časa v ospredju, nato pa so mu začele popuščati moči, medtem ko je Pogačar še lahko vztrajal in prišel do nekaj centimetrov prednosti. To je bilo na koncu dovolj, da je prišel do druge zmage letos in potrdil skupno zmago.

V zasledovalni skupini je v cilj prišel Domen Novak (Bahrain Victorious), ki je branil skupno tretje mesto. V cilju nam je priznal, da na Trški Gori ni sledil trojici, saj v ospredju ni bilo nikogar, ki bi ga ogrožal v skupnem seštevku. Tako se je lahko v nekoliko bolj zmernem tempu posvetil branjenju mesta na stopničkah.

Prejšnji članekDirka po Švici: Štartni časi vožnje na čas 8. etape
Naslednji članekGeraint Thomas osvojil Dirko po Švici