Julian Alaphilippe že trenira, Dirka po Franciji še naprej vprašljiva

Po grdem padcu na Liege-Bastogne-Liege se Julian Alaphilippe vrača na kolo. Za zdaj le na trenažerju, a v kratkem ga lahko pričakujemo tudi na cesti. Še vedno pa se ne ve, ali bo lahko nastopil na domači Dirki po Franciji.

Zlomljena rebra, zlomljena lopatica in preluknjana pljuča so bile posledica Alaphilippovega “izleta” v obcestni jarek na Liege-Bastogne-Liegeu. Zlomljene kosti za Francoza niso predstavljale tako velike težave, kot jo je preluknjano pljučno krilo. To mu je namreč onemogočalo treniranje, saj ni smel biti udeležen v kakršnokoli telesno aktivnost.

Iz moštva so sporočili, da so se pljuča zacelila, kar 29-letniku omogoča, da ponovno začne z vrtenjem pedal. Za zdaj trenira le na trenažerju, saj ga v ekipi ne želijo izpostavljati nepotrebnim nevarnostim, a kmalu se bo vrnil tudi na cesto.

Pregledi so razkrili, da se je pnevmotoraks povsem zacelil, kar pomeni, da Julian lahko prične z lažjim treningom na valjih,” so zapisali pri Quick Step-Alpha Vinylu.

Bo svetovni prvak lahko lovil rumeno majico Dirke po Franciji? (vir: twitter)

Pozitivno napredek sprejema tudi Alaphilippe, ki se je oglasil na družbenih omrežjih.

Okrevanje napreduje dobro, bolečina počasi, a vztrajno izginja. Dihanje je že veliko bolje in zdravje se premika v pravi smeri.”

“Upam, da bo grd padec kmalu le slab spomin. Želim se zahvaliti vsem za prijazna sporočila, ki sem jih prejel v zadnjih desetih dneh, zares so se me dotaknila,” je še dodal.

Kljub zdravstvenemu napredku pa v ekipi še ne želijo govoriti o Dirki po Franciji. Ta je za Francoza še vedno pod vprašajem, prve resne odgovore o možnosti nastopa pa bomo dobili v naslednjih dneh, ko bo jasno, kako se telo odziva na trening.

Direktor ekipe Patrick Lefevere je že pred dnevi povedal, da gre za bitko s časom in da se bo o nastopu Alaphilippa odločalo tik pred zdajci. Nekaj je namreč trenirati, povsem nekaj drugega pa dirkati na najvišjem nivoju.

Njegovo stanje bo še naprej podrobno spremljano, preden se sprejmejo nadaljnje odločitve in določi datum vrnitve na dirke,” so še zapisali v belgijski ekipi.

Prejšnji članekMorski pes plava zadnji krog: Vincenzo Nibali napovedal upokojitev
Naslednji članekBouwman na razburljivi etapi Jumbo-Vismi ponudil odrešenje