Johnny Carera, agent Pogačarja, v umetni komi

Stanje Johnnyja Carere je precej resno. Po nesreči, ki jo je utrpel v petek zvečer, je bil prepeljan v milansko bolnišnico, kjer zanj skrbijo na intenzivnem oddelku. Zaradi poškodb so ga dali v umetno komo.

Poročali smo že o hudi nesreči, v katero je bil na italijanski avtocesti udeležen kolesarski agent Johnny Carera. V avtomobil Švicarja, ki med drugim skrbi tudi za Tadeja Pogačarja, se je zaletel poljski tovornjak, ki je vozil v napačno smer.

Voznik tovornjaka naj bi imel v krvi sledove alkohola, zaradi česar je bil obravnavan s strani policije. V nesreči jo je sicer odnesel brez poškodb, je pa te zato utrpel Johnny Carera.

Danes so iz bolnišnice podali nove informacije o Švicarju, katerega stanje še naprej ostaja zelo resno.

Kritično stanje je zelo resno. Bil je sprejet na intenzivno nego in je pod vplivom velike mere pomirjeval,” so zapisali v uradni izjavi. Zdravniki za zdaj še ne morejo napovedati, kako se bo razvijalo stanje Carere.

V nesreči je Švicar med drugim utrpel zlom reber, ki so mu preluknjala levo pljučno krilo. Zaradi tega ne more samostojno dihati, pri tem mu pomagajo aparati.

V teh težkih trenutkih je z mediji spregovoril tudi Johnnyjev brat Alex, ki je solastnik agencije.

“Preluknjano levo pljučno krilo je še posebej resno. Ima sesedena pljuča, saj so bila le-ta zadeta s številnimi zlomljenimi rebri. Johnny ne more dihati sam, pomagati mu morajo aparati, zaradi česar je v umetni komi.”

Prejšnji članekGeraint Thomas verjame, da sta Roglič in Pogačar premagljiva
Naslednji članekRoglič zmagovalec kriterija v Monaku, Pogačar na tretjem mestu