Jakob Fuglsang s prestopom v novo moštvo še dodatno oslabil Astano-Premier Tech

Jakob Fuglsang je zadnji v vrsti kolesarjev, ki po koncu sezone mahajo Astani-Premier Tech v slovo. Njegov delodajalec v prihodnjem letu bo Israel Start-Up Nation.

Pri 36 letih Jakob Fuglsang že nosi status veterana, a verjame, da je še vedno zmožen dosegati zmage na najvišjem nivoju. Za njim je sicer ena slabših sezon v karieri, ki so jo dodobra zaznamovali tudi viharni dnevi v moštvu. Tudi zaradi tega naj bi si Danec želel v prihodnje dirkati drugje.

Njegova prošnja je bila uslišana. Pogodba s kazahstanskim moštvom se mu ob koncu leta izteče in jasno je dal vedeti, da nove ne bo podpisal. Sedaj je zvestobo raje obljubil Israel Start-Up Nationu, ki v Dancu vidi kolesarja, ki bo moštvu prinesel nove uspehe.

Fuglsang je z moštvom podpisal presenetljivo dolgo pogodbo za kolesarja njegovih let. Izraelci so mu zaupanje izkazali s sklenitvijo triletnega sodelovanja. Pogodba se mu bo tako iztekla po sezoni 2024, ko bo star že 39 let.

Kar nekaj let je bil Jakob Fuglsang med najboljšimi kolesarji za skupni seštevek in še vedno je. S prihodom takšnega kolesarja bomo zagotovo okrepili svoje možnosti za odmevne rezultate, še posebej na enotedenskih dirkah,” je povedal generalni direktor Israel Start-Up Nationa Kjell Carlstrom.

Fuglsang je v svoji karieri dolgo veljal za nadobudnega kolesarja, ki bi lahko nekoč osvojil enega izmed Grand Tourov, a se mu je vedno nekaj zalomilo. Največje uspehe je tako dosegal na enodnevnih preizkušnjah, ob svojem imenu ima zapisano zmago na dveh spomenikih – Dirki po Lombardiji in Liege-Bastogne-Liege.

Lani je Fuglsang osvojil Dirko po Lombardiji. (vir: twitter)

Vesel in navdušen sem nad prestopom k Israel Start-Up Nationu. Verjamem, da je trenutno dober čas, da poskusim nekaj novega in verjamem, da lahko tako ekipa kot jaz od prestopa veliko pridobiva. Mislim, da lahko v ekipi dobro izkoristim izkušnje in ji pomagam doseči nekatere cilje,” je povedal Fuglsang in še dodal: “Prepričan sem, da imam v sebi še nekaj velikih zmag.”

Skupaj z Dancem se v Israel Start-Up Nation seli tudi Hugo Houle. Tudi on je podpisal triletno pogodbo, a Kanadčan je kar pet let mlajši kot Fuglsang.

Od Astane-Premier Tech so se letos poslovili še Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Aleksandr Vlasov in Alex Aranburu. Kot okrepitve pa v ekipo prihajajo Vincenzo Nibali, Sebastian Henao, Gianni Moscon, Joe Dombrowski in David De la Cruz.

Prejšnji članek“Opi-Omi” navijačica se mora zglasiti na sodišču
Naslednji članekChris Froome: “Še vedno sanjam o peti zmagi na Dirki po Franciji”