Grd padec raztrgal glavnino na ženski dirki Simac Ladies Tour

Dekleta se te dni mudijo na Nizozemskem, kjer se borijo za zmago na Simac Ladies Touru. Tretjo etapo je dobila domačinka Lonneke Uneken, a dan je zaznamoval hud padec šest kilometrov pred ciljem.

Trasa tretje etape je bila ‘ravna kot palačinka’ zato se česa drugega kot šprinta glavnine ni pričakovalo. A šest kilometrov do cilja se je glavnina povsem raztrgala in v boju za zmago je ostalo le še šest kolesark.

Napetost v glavnini je šest kilometrov do cilja dosegala vrhunec, šprinterske ekipe so začele iskati mesto pri vrhu skupne. Ozka cesta, po kateri so se kolesarke peljale proti cilju, veliko selitev znotraj glavnine ni omogočala. Favoritinje so skušale izkoristiti vsak centimeter, a nato je ceste žal zmanjkalo.

Ena boljših šprinterk Lorena Wiebes (DSM) je vozila na levi strani cestišča povsem na robu skupine. Širina asfaltirane podlage je stalno variirala, ne nekaterih delih je segala povsem do trave, na drugih pa je bil vmes še pas makadama. Nizozemka, ki je pred seboj videla le tekmice, je eno izmed »zoženj« spregledala, zapeljala na makadam in padla.

Wiebesova je bila v trenutku padca na šestem mestu v glavnini in preko nje so padla še številna druga dekleta. Preko ceste je v trenutku ležalo ogromno tekmovalk in koles in cesta je postala neprevozna, tako da so morala tudi dekleta v ozadju stopiti s svojih koles.

Proti cilju se je tako sama odpravila le peščica tekmovalk, ki se seveda ni ustavljala. Med seboj so obračunala za zmago in nepričakovano priložnost je za svojo tretjo karierno zmago izkoristila Lonneke Uneken (SD Worx).

Pet kolesark etape ni končalo, še devet pa se jih je odločilo, da naslednji dan ne pridejo na štart, med njimi tudi Wiebesova.

Prejšnji članekRomain Bardet dobro formo pretvoril v etapno zmago
Naslednji članekRichard Carapaz zapušča Dirko po Španiji