Giulio Ciccone po padcu končal z nastopi na Vuelti

Trek-Segafredo je v 16. etapi ostal brez svojega glavnega aduta. Giulio Ciccone je padel in zaradi posledic padca etape ni dokončal.

Še preden se je 16. etapa zares razživela, se je glavnina zapletla v padec. V njem so bila udeležena nekatera odmevna imena kot sta Enric Mas in Guillaume Martin. Žal se je na tleh znašel tudi Luka Mezgec, a jo odnesel brez posledic.

Med petnajsterico, ki je bila udeležena v padcu, je bil tudi Giulio Ciccone, ki je močno udaril ob tla in kar nekaj časa sedel na robu cestišča. Klubski tovariši so se ustavili ob njem in mu pomagali pri nadaljevanju vožnje. A Italijanu je kmalu postalo jasno, da ne bo uspel priti do cilja.

Po le nekaj kilometrih vožnje v bolečinah je Ciccone sestopil s kolesa in sklenil svojo dirko. Po etapi je ekipa sporočila, da se je 26-letniku med padcem sprednji zobnik zaril pod koleno in povzročil veliko zarezo. Kasneje je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je prestal podrobne preglede.

Italijan je na Vuelti nastopal dobro. Po dveh tednih dirkanja je zasedal 12. mesto, za rdečo majico je zaostajal 6:16. Napad na deseterico je bil torej povsem mogoč, saj je vidno dvigoval svojo formo in bi v gorah lahko igral pomembno vlogo pri razpletu etap in dirke.

Ciccone letos na Grand Tourih nima sreče. Maja je prav tako predčasno končal z Dirko po Italiji, potem ko je v 17. etapi doživel padec pri visoki hitrosti. Tedaj je sicer etapo končal, a naslednji dan se ni prikazal na štartni črti.

Trek-Segafredo bo v nadaljevanju dirke moral najti nov recept za uspeh, saj je njihova dirka do sedaj precej neuspešna. Edina svetla točka do sedaj je 6. etapa, ki jo je Kenny Elissonde preživel v rdeči majici, ostali dnevi pa so bolj ali manj za v pozabo.

Prejšnji članekFabio Jakobsen še tretjič na dirki pokoril vso konkurenco
Naslednji članekŠpanski Alpe d’Huez bo razkril karte vseh favoritov