Froome si želi zmage na enodnevni dirki, na vrhu seznama prav posebna preizkušnja

Chris Froome se je v karieri izkazal kot izjemen kolesar za tritedenske preizkušnje, tudi na enotedenskih je dosegal odmevne rezultate, nikoli pa ni slovel kot kolesar za enodnevne dirke. Pred upokojitvijo si želi zmage tudi na eni izmed njih.

Britanski superzvezdnik Chris Froome kljub nekaj slabšim sezonam še naprej polni strani svetovnih medijev. Čeprav je od zmag trenutno še precej oddaljen pa o njih ne neha sanjati. Pred časom je priznal, da še vedno upa na peto zmago na Dirki po Franciji, tokrat pa je na seznam želja dodal še zmago na enodnevni klasiki.

Priznal je, da v svoji karieri ni bil pretirano uspešen na enodnevnih preizkušnjah, na njih tudi ni veliko nastopal. A preden kolo dokončno postavi v kot si želi zmage na španski klasiki San Sebastian.

“Gre za razgibano enodnevno dirko, ki je na sporedu teden po Dirki po Franciji. Nikoli se nisem preveč dokazal na enodnevnih dirkah. A preden končam kariero, bi rad ob ime zapisal enodnevni uspeh in mislim, da je to dirka, kjer bi mi potencialno lahko uspelo.

Letos je Froome nastopil na Dirki po Lombardiji, a jo predčasno zaključil. (vir: twitter)

Chris Froome na klasiki San Sebastian še ni zabeležil nastopa. Tudi na splošno so mu enodnevne dirke precej tuje, v zadnjih štirih sezonah je na njih dirkal le štirikrat in niti enkrat ni prišel do ciljne črte.

Klasiko San Sebastian so v preteklosti že osvajali kolesarji, ki so po naravnih danostih podobni Britancu. Verjetno eden najbolj odmevnih zmagovalcev zadnjih let je bil Remco Evenepoel, ki je slavil star šele 19 let. Med zmagovalce pa so se v preteklosti vpisali tudi Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Adam Yates in Bauke Mollema.

Zadnja izvedba dirke je bila izpeljana letos, potem ko je bila preizkušnja v sezoni 2020 iz znanih razlogov odpovedana. Slovenci smo bili letos blizu zmage, saj je vse do zadnjih metrov upanje na uspeh ohranjal Matej Mohorič. Žal je moral v šprintu nato priznati premoč Neilsonu Powlessu.

Prejšnji članekElektriko za koncert glasbene skupine Coldplay priskrbelo 60 kolesarjev
Naslednji članekPrimož Roglič na medenih tednih pokazal svojo suho postavo