Elisa Longo Borghini na prestolu “Severnega pekla” nasledila Elizabeth Deignan

Italija slavi zmago Elise Longo Borghini, ki je s pogumnim samostojnim napadom osvojila drugo žensko izvedbo Pariz-Roubaixa. Tako je na seznam zmag dodala še drugi spomenik v karieri.

Še drugo leto zapored se zmage na Pariz-Roubaixu veseli članica Trek-Segafreda. Lani je ta podvig uspel Elizabeth Deignan, letos pa njeni klubski kolegici Elisi Longo Borghini.  

Italijanka je odločilno potezo storila 34 kilometrov do cilja, ko je skupina ujela ubežno trojico. Marta Bastinelli (UAE ADQ), Lotte Kopecky (SD Worx) in Lucinda Brand (Trek-Segafredo) so morale kapitulirati, Longo Borghinijeva pa je nemudoma napadla in si privozila nekaj sekund prednosti.

Naskok 30-letnice nikoli ni bil prav velik, a ves čas je držala varno razdaljo do zasledovalk. Te so sicer večkrat poskušale s selitvijo na čelo dirke, a bil vedno znova neuspešne.

Tako se je Longo Borghinijeva mirno pripeljala na velodrom v Roubaixu, kjer je prevozila krog in pol in slavnostno dvignila roki v zrak.

“Neverjeten občutek. Za menoj je težka pomlad, več kot mesec dni sem imela vnete sinuse in nisem mogla dirkati skladno z željami. Vedela sem, da sem vredna več, kot sem kazala, zato je bilo frustrirajoče,” je povedala zmagovalka.

Bilo je težko, a rada bi se zahvalila družini, partnerju Jacopu, mami, očetu in nečakom za zaupanje, da so mi pomagali ohraniti visoko moralo. Predvsem pa bi se zahvalila Trek-Segafredu, da so ohranili zaupanje vame.”

Pripeljali so me sem in zdelo se mi je, da nisem pripravljena, vendar so ves čas poudarjali, da sem več kot pripravljena in da vedo, da zmorem. Mogla sem se strinjati. Morala sem storiti korak nazaj, da sem lahko storila dva koraka naprej. Izpustila sem Amstel in Brabatse Pijl, jemala antibiotike in se znebila vnetja. Na koncu pa, če se počutim dobro, zmagam,” je še dodala.

V šprintu za drugo mesto je slavila Lotte Kopecky, tretja pa je bila Lucinda Brand. V cilj sta zapeljali 23 sekund za zmagovalko.

Na dirki je v dresu UAE ADQ nastopila tudi Eugenia Bujak, ki je zaostala 9:19, kar je zadostovalo za 66. mesto.

Prejšnji članekJumbo-Visma predstavila nove drese, navdihnjene s strani nizozemskih slikarjev
Naslednji članekVan Baarle kralj kock, Mohorič po smoli do petega mesta