Dva Slovenca v dresu Bahrain Victoriousa na Dirko po Franciji

Bahrain Victorious je razkril osmerico kolesarjev, ki bodo lovili uspehe na Dirki po Franciji. V njej sta tudi dva Slovenca – Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Slovenska kvota na letošnji Dirki po Franciji bo rekordno visoka. Še drugič v zgodovini bomo pesti stiskali za kar pet rojakov.

Nastop dveh Slovencev je bil že uradno potrjen v minulih dneh in urah, sedaj pa smo dobili potrditev še dveh imen. Bahrain Victorious je namreč razkril, da v Francijo potujeta tako Matej Mohorič kot tudi Jan Tratnik. Čaka se torej le še potrditev nastopa Tadeja Pogačarja, ki pa ni pod vprašajem.

Matej Mohorič si je z izjemnimi predstavami v lanski kot tudi letošnji sezoni že predčasno priboril mesto na Dirki po Franciji. Tam bo znova lovil etapne zmage, hkrati pa Damianu Carusu in Jacku Haigu pomagal pri lovu na skupni seštevek.

Nekoliko bolj vprašljiv je bil nastop Jana Tratnika, ki ga ekipa v Francijo najprej ni nameravala poslati, Idrijčan je namreč dobil priložnost na Dirki po Italiji. A Tratnikova pot na Giru se je hitro končala. Zlomil si je zapestje in kot prvi kolesar pomahal Giru v slovo.

Poškodba se je zacelila, kar je dokazal tudi na dirki Po Sloveniji. Zopet je pripravljen na dirkanje, kar so zaznali tudi v moštvu. Tratnika so tako uvrstilo v osmerico za Tour, kjer bo eden glavnih pomočnikov na ravnini, jasno pa ga lahko v ospredju pričakujemo tudi na začetku vzponov.

Zanimivo bo videti, ali bo Tratnik dobil tudi priložnost za lovljenje etapnih zmag. V ekipi je namreč ob Mohoriču za tovrstne podvige tudi Dylana Teunsa in Luis Leon Sanchez, kar zna znižati možnosti za proste roke Tratnika.

Bahrajnska ekipa bo v Franciji skušala loviti visoko uvrstitev v skupnem seštevku, hkrati pa domov odnesti tudi nekaj etapnih zmag. Breme skupnega seštevka pada na ramena Carusa in Haiga, etapne zmage pa bodo v prvi vrsti naloga Mohoriča, Teunsa in Sancheza.

Jan Tratnik pa bo ob Fredu Wrightu in Kamilu Gradeku tisti kolesar, ki bo opravljal veliko dela, osebnega uspeha pa bo deležen bolj malo. A tega je že vajen in prav njegova požrtvovalnost ga dela enega najbolj priljubljenih kolesarjev karavane.

Prejšnji članekAvstralci z Luko Mezgecem, a brez Simona Yatesa
Naslednji članekVan der Poel s 3200 € vrednim dresom v lov na rumeno majico