Dirka po Emiliji generalka Tadeja Pogačarja pred zadnjim spomenikom sezone

Tadej Pogačar bo do konca sezone nastopil na še treh dirkah. Gre za sklop italijanskih dirk, med katerimi največjo težo seveda nosi Dirka po Lombardiji. Nanjo se bo Slovenec začel pripravljati že ta konec tedna, ko bo opravil generalko na zahtevni Dirki po Emiliji.

Dirka po Emiliji je Slovencem dobro poznana. V preteklih treh letih jo je kar dvakrat osvojil Primož Roglič (Jumbo-Visma), a letos ga na štartu ne bo. Sezono je namreč že zaključil. Bo pa njegovo mesto zasedel Tadej Pogačar (UAE Emirates), s katerim bo Slovenija torej imela aduta za zmago.

Član UAE Emiratesov bo sezono zaključeval v Italiji s sklopom enodnevnih dirk. Jasno je, da je največji poudarek na Dirki po Lombardiji, kjer bo branil lansko zmago, preostali dve preizkušnji pa bosta služili kot priprava na zadnji spomenik sezone.

V soboto, 1. oktobra, se bo Pogačar drugič v karieri pomeril na Dirki po Emiliji, ki velja za eno najpomembnejših pripravljalnih dirk pred Dirko po Lombardiji. Na njej je nastopil že lani, a preizkušnje ni končal. Letos bo skušal dirko dokončati in uspešno petkrat premagati znameniti vzpon San Luca.

Po zmagi na VN Montreala, Pogačar v Avstraliji ni odsegel željenega rezultata. Rezultatsko krivuljo bo tako skušal dvigniti v Italiji. (vir: twitter)

“Lani sem prvič opravil sklop italijanskih dirk in to je bilo obdobje, v katerem sem resnično užival. Zmaga na Lombardiji je bila izjemen zaključek sezone in motivirani smo, da se vrnemo in to skušamo ponoviti,” je v uradni izjavni povedal Slovenec.

Dirka po Emiliji je težka krožna preizkušnja, ki je zelo zanimiva za gledalce. Vse od povratka iz Avstralije sem hranil moči, zato bomo videli, kako bo šlo v soboto. Veselim se dobre priprave na Lombardijo, ki bo zagotovo izjemna dirka za zaključek sezone.”

Pogačar bo na Dirki po Emiliji soočen z precej močno konkurenco. Na poti do zmage se bo namreč moral otresti predlanskega zmagovalca Aleksandra Vlasova (Bora-hansgrohe), Juliana Alaphilippa (Quick Step-Alpha Vinyl), Simona Yatesa (BikeExchange-Jayco) in Davida Gauduja (Groupama-FDJ). Nastopil bo tudi Vincenzo Nibali (Astana Qazaqstan), ki se prav tako pripravlja na Dirko po Lombardiji, njegovo zadnjo preizkušnjo v karieri.

Pogačar bo po Dirki po Emiliji nastopil še na Dirki treh dolin. Nanjo imamo Slovenci prav tako lepe spomina. Lani je Tadej Pogačar tam zasedel tretje mesto, leta 2019 pa je Primož Roglič stopil na najvišjo stopničko.

Prejšnji članekŠtiri desettisočinke odločile o zmagovalcu
Naslednji članekV Švici nastaja nova kolesarska ekipa, zraven tudi Nibali