Nekdanji španski kolesar Alberto Contador bo v šestih dneh prekolesaril 1600 kilometrov in tako izpolnil obljubo, ki jo je dal letos na Dirki po Italiji.

Alberto Contador je maja obljubil, da se bo v primeru etapne zmage katerega izmed kolesarjev njegove ekipe Eolo-Komete, ki je debitirala na Dirki po Italiji, s kolesom odpravil iz Madrida v Milano. Lorenzo Fortunato je v 14. etapi kot prvi osvojil legendarni Zoncolan in svojega šefa prisilil v izpolnitev obljube.

Skoraj štiri mesece po nepričakovani zmagi Italijana se je Contador odpravil na 1600 kilometrov dolgo pot iz Madrida v Milano. Zadal si je, da v prestolnico mode prikolesari v šestih dneh, kar pomeni, da bo moral vsak dan premagati 265 kilometrov.

Že prvi dan je dokazal, da še vedno brez težav premaguje daljše razdalje. Po 11 urah v sedlu je prekolesaril 368 kilometrov in dan zaključil v okolici Zaragoze.

»Danes je bil eden najlepših dni, ki sem jih preživel na kolesu. Čudovita etapa preživeta med prijatelji. Čeprav se zdi čudno, se ni zdelo dolgo,« je zapisal na svojem Instagram profilu.

Tudi drugi dan je Contador resno zagrizel v kilometre, ki so ga še čakali. Premagal je še dodatnih 276 kilometrov in se že preselil v Pireneje. Pot je končal tik ob meji z Andoro, kamor bo vstopil v tretjem dnevu, ki ga namerava končati v Franciji.

Španec se na pot ni odpravil sam. Ob sebi ima še devet prijateljev, s katerimi si pomaga pri premagovanju kilometrov in premagovanju dolgčasa. Vsi bodo pot premagali s kolesi Aurum, za katerimi stojita prav Contador in še en nekdanji kolesar Ivan Basso.