Chris Froome izpušča Dirko po Španiji

Za Chrisom Froomom je težko leto polno razočaranj. Po vse prej kot blesteči Dirki po Franciji je z ekipo sklenil, da se na Dirki po Španiji ne bo pojavil in se bo raje osredotočil na manjše in predvsem krajše etapne dirke.

Chris Froome je še vedno prepričan, da se lahko vrne na sam kolesarski vrh in osvoji dolgo želeno peto zmago na Dirki po Franciji. Na poti do cilja ne želi hiteti, čeprav mu leta niso več naklonjena. A zaveda se, da že ena napačna poteza lahko pomeni konec za vselej.

Letos je nameraval na Dirki po Franciji konkurirati v skupnem seštevku, a že kmalu ugotovil, da ni niti blizu forme, ki bi mu lahko prinesla visoko uvrstitev. Francosko dirko je zato vzel kot trening za prihodnost in nabiranje prepotrebnih tekmovalnih kilometrov, a padec v samem uvodu je njegove načrte zopet spremenil in Britanec je večji del tritedenske dirke precej trpel.

Prav izkušnja s Toura mu je pokazala, da nima smisla trpeti tri tedne, saj lahko pripravljenost dviga tudi drugače. Zato se je odločil, da na Dirki po Španiji ne bo nastopil in se bo raje boril na krajših etapnih dirkah in nekaterih enodnevnih preizkušnjah.

Froome je napovedal, da bo nastopil na Dirki po Nemčiji, Dirki po Slovaški, Dirki po Siciliji in Pokalu Agostini, v soj žarometov pa se bo skušal vrniti na Dirki po Lombardiji.

»Spet se začenjam počutiti kot stari jaz in ne želim hiteti z nastopom na novem Grand Touru, če nisem povsem pripravljen. Veselim se preostanka sezone, v katerem bom skušal odpraviti težave, ki so me pestile letos,« je povedal v pogovoru s CyclingNewsom.

Froome bo v zaključku sezone skušal dokazati, da je še vreden mesta v World Tour ekipi. Ob koncu leta se mu namreč izteče obstoječa pogodba z Israel Start-Up Nationom in v letošnji sezoni je za ekipni uspeh storil bore malo. Njegova najboljša uvrstitev je 22. mesto na četrti etapi UAE Toura, s čimer zagotovo ne upravičuje visoke plače, ki jo prejema.

Prejšnji članekSam Bennett se po dveh letih vrača k Bori-hansgrohe
Naslednji članekBora-hansgrohe za zdaj velika zmagovalka prestopnega roka