Bahrain Victorious: Preiskava je namenjena škodovanju našega ugleda

Ponedeljkovo popoldne je popestrila novica, da je policija preiskala domove treh članov Bahrain Victoriousa, med drugim tudi šefa ekipe Milana Eržena. Moštvo je podobno preiskavo doživelo že na lanski Dirki po Franciji, tokratni obisk policije pa ocenjujejo kot namerno škodovanje ugledu ekipe.

Štiri dni pred največjo dirko sezone se morajo pri Bahrain Victoriousu ukvarjati z neljubimi obveznostmi. Policija pod vodstvo Europola je namreč obiskala domove treh članov ekipe v Sloveniji, Španiji in na Poljskem.

V Sloveniji naj bi preiskali dom šefa ekipe Milana Eržena. Moštvo sicer v uradni izjavi ni navedlo imena članov, ki jih je obiskala ekipe, a sta Jan Tratnik in Matej Mohorič, Slovenca, ki potujeta na Tour, zanikala, da bi bila preiskana njuna domova.

Namen preiskave je, po besedah policije, odkritje morebitnih prepovedanih substanc. Podobno preiskavo je moštvo prestalo že med lansko Dirko po Franciji, ki je v njihov hotel v Pauu vdrlo 50 policistov ter zaseglo ogromno potencialno spornega materiala.

Kasneje se je izkazalo, da policija v hotelu ni našla ničesar, s čimer bi lahko obsodila ekipo. Vsa zasežena zdravila so bila legalna, prav tako v zaseženi papirologiji ni bilo ničesar, kar bi nakazovalo uporabo prepovedanih substanc.

V preiskavo naj bi bil vključen tudi šef ekipe Milan Eržen. (vir: twitter)

Ekipa je do dela policije zelo kritična. Poudarjajo, da rezultatov lanske preiskave niso dobili, čeprav bi si to zaslužili, saj bi s tem lahko oprali svoje ime. Še veliko bolj pa obsojajo potezo policije, ki je rezultate preiskave posredovala zdravniškemu zborniku, kjer je bil o zaseženih zdravilih objavljen članek, ki je potrjeval legalnost zdravil.

Kmalu po preiskavi so preiskovalci nezakonito posredovali informacije o zaseženih predmetih, na podlagi katerih je bil nato objavljen članek v strokovnem zdravniškem zborniku. Zbornik je navedel, da ekipa ni posredovala nikakršnih ilegalnih substanc,” so zapisali v izjavi ekipe.

Glede na rezultate lanske preiskave so v ekipi prepričani, da je tokratni obisk namerno usmerjen v škodovanje ugleda ekipe. Termin pred Dirko po Franciji namreč vzbuja veliko pozornosti, predvsem negativne, ki si je ekipa ne želi in ne zasluži.

Preiskava članov ekipe, ki se je začela pred letom dni in ni obrodila nikakršnih sadov, se nadaljuje tik pred začetkom najpomembnejše kolesarske dirke – Dirke po Franciji – in škodi ugledu posameznikov ter Bahrain Victoriousa.”

Zaradi nedavnih preiskav ekipa meni, da je namen te preiskave namerno škodovati ugledu ekipe,” so še dodali v moštvu, kjer poudarjajo, da so tudi tokrat vsi člani ekipe sodelovali s policijo.

Lanska preiskava je močno ujezila Mateja Mohoriča, ki je le dan kasneje prišel do etapne zmage in v intervjuju v cilju javno kritiziral početje policije.Počutil sem se kot kriminalec,” so bile tedaj besede Mohota, za katerega upamo, da bo tudi letos jezno pretopil v etapne uspehe.

Prejšnji članekQuickStep-Alpha Vinyl v Francijo brez Alaphilippa in Cavendisha  
Naslednji članekCovid-19 že vpliva na Dirko po Franciji, v karavani že prvi odstop