Luca Chirico in Simone Ravanelli sta se na žalost znašla na seznamu poškodovanih kolesarjev. Na ekipnem treningu ju je zbil nepreviden voznik avtomobila.

Večji del karavane je že končal sezono in uživa na zasluženem odmoru. Tu in tam pa se še najde nekaj posameznikov, ki še načrtujejo nastope na dirkah. Med njimi sta bila tudi Luca Chirico in Simone Ravanelli, a jima je nesreča prekrižala načrte.

Ekipa se je te dni pripravljala na manjšo dirko Veneto Classic, ki poteka na severu Italije. Med treningom v okolici Padove je nepreviden voznik avtomobila zapeljal z bencinske črpalke in spregledal kolesarja.

Čeprav hitrost avtomobila ni bila velika, pa je bil trk kljub temu močen in kolesarja sta močno udarila v tla. Oba sta bila nemudoma prepeljana v bolnišnico, kjer sta opravila rentgensko slikanje. To je razkrilo, da je Chirico utrpel zlom ključnice, ki se na srečo pozdravi relativno hitro. Veliko slabše pa jo je odnesel Ravanelli, ki si je zlomil nartnico na desnem stopalu. Natančnejše trajanje okrevanja bo določeno po nadaljnjih pregledih.

Luca Chirico je utrpel zlom ključnice. (vir: facebook)

Sezona se je za oba kolesarja tako končala dan prej kot sta predvidevala, a žal v posezonsko obdobje vstopata poškodovana. Čaka ju torej nekajtedensko okrevanje, a oba bi se morala do začetka sezone 2022 že vrniti na kolo.

Obema kolesarjema po letošnji sezoni sicer poteče pogodba in prav zadnja dirka bi bila lahko priložnost za dokazovanje. Sicer v ekipi dobro vedo, kje so njune meje in ena dirka tega mnenja ne bi bistveno spremenila, a vseeno ostaja grenak priokus.

Ravanelli ima za seboj solidno sezono, kjer je nanizal nekaj uspehov. Zmage sicer ni uspel doseči, je bil pa nekajkrat od nje oddaljen le nekaj centimetrov. Najbolj ponosen je verjetno na drugo mesto z zadnje etape Dirke po Siciliji. To je sicer končal na 10. mestu v skupnem seštevku, pred njim pa so bili uvrščeni kolesarji, kot so Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali in Romain Bardet.

Nekaj slabšo sezono ima za seboj Chirico, ki smo ga lahko spremljali tudi na letošnji dirki po Sloveniji. Najboljša uvrstitev Italijana v sezoni je šesto mesto na francoski dirki Besancon Doubs, kjer pa konkurenca ni bila pretirano močna.

To sicer ni prva tovrstna nesreča letos. Zaradi trka z avtomobilom je predčasno sezono končal Tom Dumoulin, na treningu pred svetovnim prvenstvom je avtobus zbil avstrijsko reprezentanco, le nekaj dni prej pa je ob ogledu trase življenje izgubil Chris Anker Sørensen, ki je trčil s kombijem.