Alejandro Valverde osvojil etapo, nato pa nerodno padel

V Italiji trenutno poteka Dirka po Siciliji, kjer nastopajo predvsem kolesarji, ki jih ni bilo na svetovnem prvenstvu in se konec tedna ne bodo borili s tlakovci Pariz-Roubaixa. Med njimi je tudi Alejandro Valverde, ki se je podpisal pod zmago na tretji etapi, a pozornost požel predvsem zaradi neobičajnega padca v ciljni areni.

Po dveh ravninskih etapah, ki ju je dobil Juan Sebastian Molano (UAE Emirates), je bil tretji dan dirkanja namenjen hribolazcem. Po dveh kategoriziranih vzponih se je dirka končala na 3,6-kilometrskem klancu, kjer je Alejandro Valverde (Movistar) dokazal, da še ni za odpis.

Movistar je v zaključnih kilometrih odlično opravil nalogo in Španca spravil v izjemen položaj za napad na zmago. Dvesto metrov pred ciljem je začel s šprintom in preko ovinkov v zadnjih metrih zadržal položaj na čelu skupine. Pri 41-letih se tako veseli svoje tretje zmage v sezoni, hkrati pa je tudi oblekel majico vodilnega in je pred jutrišnjo zadnjo etapo v odličnem položaju za skupno zmago.

Ob prečkanju ciljne črte pa drame na dirki še ni bilo konec. Le nekaj metrov kasneje je Valverde izgubil pozornost in se ozrl preko rame, hkrati pa zapeljal preko kanala za televizijske kable. Katapultiralo ga je s sedeža, močno je udaril v krmilo in se nato zrušil na tla.

Padec je imel svoje posledice, saj je s strani krmila prejel udarec v trup, tudi stik s tlemi pa je poskrbel za svojevrsten suvenir na koži Španca. Vseeno se zdi, da je pri vsem skupaj najbolj trpel njegov ponos.

»Raje ne bi zmagal in se izognil padcu. Ko padeš, nikoli ne veš, kakšne bodo posledice,« je v cilju priznal Valverde. »Mislim, da ni nikakršnih posledic. Za zdaj bom le skušal prespati in nato bomo videli, kakšno je stanje.«

Valverde je nedavno napovedal, da bo del karavane tudi v prihodnji sezoni, čeprav je v preteklosti že napovedal slovo od športa. Prav zmage mu dokazujejo, da je še vedno sposoben tekmovati na najvišjem nivoju, zato upokojitev še ne pride v poštev.

»Zelo sem vesel zmage. Dobili smo idejo, da poskusimo in izšlo se je, kljub nepričakovanemu zaključku

»Zmaga me pomirja. V zadnjih tednih sem dobro treniral, hitro sem okreval in dokazal, da se počutim dobro. Cilj je, da bom v formi prihodnjo nedeljo na Dirki po Lombardiji, ki jo želim končati v ospredju. Vem, da bo težko, a zmaga na Siciliji je le bonus.«

Prejšnji članekKoledar sezone 2022 se že krči, odpovedan je avstralski del sezone
Naslednji članekQhubeka NextHash drvi proti propadu, kolesarjem sporočeno naj iščejo novo moštvo