Zvezdniška zasedba v naši neposredni bližini

Na Hrvaškem se danes začenja šestdnevna preizkušnja, ki je na štart zvabila kar nekaj zvezdnikov karavane. Dirka po Hrvaški, ki sodi v tretji kakovostni razred, se namreč lahko pohvali z udeležbo šestih World Tour ekip.

Letos bomo spremljali šele šesto izvedbo hrvaške dirke, a je ta v kratki zgodovini že dobil določeno veljavo med kolesarji in ekipami. O tem priča letošnja štartna lista, ki je v primerjavi z lansko izvedbo močnejša za dve World Tour ekipi.

Izmed moštev najvišjega ranga so letos svojo udeležbo potrdil pri Jumbo-Vismi, Ineos Grenadiersih, Bahrain Victoriousu, Israel-Premier Techu, DSM-ju in Trek-Segafredu.

Moštva so v izbrano sedmerico postavila tudi nekaj težkokategornikov, ki bodo ob ceste zagotovo zvabili lepo število gledalcev. Ineos Grenadiers tako računa na uspeh Gerainta Thomasa in Elie Vivianija, v ekipo pa so poklicali tudi Michala Kwiatkowskega.

Še precej več medijske pozornosti pa bo požela Jumbo-Visma, ki v boj pošilja Jonasa Vingegaarda. Gre za Dančev prvi nastop po julijski zmagi na Dirki po Franciji, ki je mladeniču prenesla precej psihološkega bremena.

Vingegaard bo nastopil prvič po zmagi na Dirki po Franciji. (vir: twitter)

Slovenci pa bomo v ospredju želeli videti predvsem dres Bahrain Victoriousa. Na dirki bo namreč nastopil tudi Matej Mohorič, ki pa zdravstvenih težavah dviguje formo pred Dirko po Lombardiji. Glede na teren na Hrvaškem mu je dirka pri južnih sosedih pisana na kožo in bi se lahko boril celo za zmago, a vse je odvisno od njegove forme.

Slovenci pa bomo zastopani še z dvema kontinentalnima ekipama. Na dirki bo nastopila tako zasedba Adrie Mobil kot tudi Ljubljane Gusto Santic.

Novomeščani računajo na dobre predstave Aljaža Jarca, Kristjana Hočevarja, Gala Glivarja, Nika Čemažarja, Tilna Finkšta in državnega prvaka Kristjana Korena.

Ljubljančani pa v boj pošiljajo narodno bolj pisano zasedbo. V izbrani sedmerici sta domača aduta Viktor Potočki in Carlo Jurišević ter Novozelandec Dylan Hopkins. Preostala mesta so zasedli naši fantje – Matic Maček, Jernej Hribar, Anže Skok in Adam Jordan.

Dirka se bo začela v Osijeku, po šestih razgibanih, če ne celo ravninskih etapah, pa bo zmagovalec okronan v Zagrebu.

Prejšnji članekChris Froome jo je po nesreči na treningu odnesel z lažjimi poškodbami
Naslednji članekPrimož Roglič že končal sezono