Zlati Primož Roglič je v domovini

Primož Roglič je z nekaj minutno zamudo pristal na brniškem letališču Jožeta Pučnika in v domovino prinesel zlato medaljo z vožnje na čas. Sprejem mu je pripravila številčna množica, ki je prišla pozdravit svojega heroja.

Primož Roglič je kot zadnji kolesar, ki je odpotoval v Tokio, v družbi selektorja Andreja Hauptmana pripotoval v domovino. Na letališču Jožeta Pučnika se je kmalu po pristanku udeležil novinarske konference, kjer je skušal zbrati svoje občutke po sredinem uspehu.

Kot je povedal, se vse skupaj odvija prehitro, da bi lahko dojel, kaj mu je uspelo, zato bo verjetno šele s časom vse skupaj prišlo za njim.

»Ne zavedam se še, saj se niti ne morem. Vsi vrhunski dogodki športnikov se trenutno odvijajo tako hitro, da morda niti ni časa, da bi vse skupaj podoživel in se ozrl nazaj. A verjamem, da bo za to še čas, to so sladke skrbi.«

»Če smo lahko razlog, da svetu sporočamo dobre stvari in jim dajemo razlog za veselje, naj vse skupaj traja,« je še dodal.

Rogliča sta že na terminalu pričakala partnerica Lora Klinc in sin Lev, s katerima je preživel nekaj kratkih trenutkov, nato pa se odpravil proti izhodu. Tam se je zbrala ogromna množica navijačev, ki je z glasnimi pozdravi in skandiranjem v domovino sprejela 31-letnika.

Skoraj uro po pristanku je z Levom v naročju stopil skozi vrata in vsem zbranim pomahal v pozdrav. Svoj »šov« je imel tudi Lev, ki je zabaval zbrano množico, a glavni zvezdnik je bil danes vseeno njegov oče.

Rogličev postanek v Sloveniji bo kratkotrajen, saj kmalu začenja s pripravami na Dirko po Španiji, ki se začenja čez dva tedna. Tam bo branil dvojno krono, a imel v glavnini kar nekaj konkurence, saj sta svoj nastop napovedala tudi Tadej Pogačar in Egan Bernal.

Prejšnji članekTadej Pogačar sklenil novo podaljšanje pogodbe z UAE Emirates
Naslednji članekMohorič končal z “dopustom”, na klasiki San Sebastian bo imel ob sebi še Novaka