Mark Cavendish je z zmago sklenil popotovanje po Madžarskem v sklopu Dirke po Italiji. Britanec je zadnjo zmago na Giru dosegel pred devetimi leti, skupno jih ima sedaj na računu že šestnajst.

Tretji dan Dirke po Italiji so se za zmago udarili šprinterji. Po precej nerazburljivih uvodnih kilometrih, med katerimi je dirko žal zapustil Jan Tratnik (Bahrain Victorious), smo v zadnjem kilometru videli zanimiv boj za etapno zmago.

Najbolje je z zaključkom opravil Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl), ki še naprej doživlja drugo pomlad. Britanec se je letos na dirko vrnil po devetih letih odsotnosti in takoj znova dodal delček v mozaik, ki ga predstavlja njegova impresivna kariera.

Šestintridesetletnik je moral danes za uspeh prikazati enega daljših šprintov v zadnjem času. Na čelo skupine je namreč prišel že 300 metrov pred koncem, a kljub slabšemu izhodišču je precej z lahkoto prvi prečkal ciljno črto.

Arnaud Demare (Groupama-FDJ) se je moral sprijazniti z drugim mestom, tretji pa je v cilj zapeljal Fernando Gaviria (UAE Emirates).

“Zelo je lepo. Želeli smo se dobro odrezati v prvem šprintu dirke, uspelo nam je in zelo sem vesel,” je v cilju povedal zmagovalec.

V rožnati majici še naprej ostaja Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ki danes prav težkega dela z branjenjem majice ni imel. Etapo je končal na 17. mestu v času zmagovalca, s čimer je v skupnem seštevku ohranil 11 sekund naskoka pred Simonom Yatesom (BikeExchange-Jayco).

Jutri je na dirki prost dan, ki ga bo karavana izkoristila za selitev na Sicilijo. Že v torek pa nas na italijanskem otoku čaka zanimiva etapa, ki se bo končala z vzponom na Etno.