Po nastopu na Gent-Wevelgemu, kjer je zasedel 25. mesto, je Zdenek Štybar potožil o slabem počutju. Zdravstveno osebje Deceuninck-Quick Stepa ga je vzelo pod drobnogled in odkrilo aritmijo srca.

Razkritje motnje ritma srca je Zdeneka Štybarja (Deceuninck-Quick Step) prisililo k počitku. Ekipni zdravniki so ga napotili v Bruselj, kjer je v tamkajšnji bolnišnici prestal operativni poseg, ki je odpravil srčno težavo.

Češki kolesar je po posegu uspešno okreval in se že vrača k treningom, a v ekipi so sklenili, da je nedeljska Dirka po Flandriji še nekoliko prezgodaj za njegov povratek na dirke. Štybar si bo tako vzel nekaj prostih dni, ki jih bo namenil družini.

»Seveda sem razočaran, da bom zamudil Dirko po Flandriji v nedeljo. Gledal sem priprave in navdušenje na televiziji ter občutil strast, ki jo to obdobje dirkanja prinese. Z dirkami E3 Saxo Bank, Gent-Wevelgem, Dirko po Flandriji in Pariz-Roubaixom je zagotovo to moj najljubši del sezone. Treniral sem dobro in občutil, da sem pred tem vikendom v formi, v kakršni nisem bil že dolgo,« je povedal 35-letni Štybar.

»Na srečo je šlo za manjši poseg in vesel sem, da je opravljen, ne le iz perspektive nadaljevanja sezone, pač pa tudi mojega splošnega zdravja. Po veliko pregledih je lepo vedeti, da ni več resnih težav. Vzel si bom nekaj prostih dni za sprostitev s sinom in ženo, nato pa začel gledati proti nadaljevanju sezone.«

Štybarja je v Belgiji operiral profesor Pedro Brugada, eden glavnih specialistov na področju motnje srčnega ritma. Po španskem zdravniku se imenuje Brugada sindrom, ki kaže na nenormalno električno aktivnost v srcu. Španec je tudi iznašel tehniko odpravljanja srčne aritmije, ki pa jo v zadnjem času izpodriva radiofrekvenčna metoda.

»Rad bi se zahvalil moštvenim zdravnikom, profesorju Brugadi in osebju v bolnišnici Uccle, ki so lepo skrbeli zame. Hkrati bi vsem sotekmovalcem zaželel srečo v nedeljo,« je še dodal.