Zadnja etapa v Beneluksu pripadla Mohoriču, skupno končal na drugem mestu

Matej Mohorič je zmagovalec zadnje sedme etape Dirke po Beneluksu. Slovenec je prikazal izjemno vožnjo, a na koncu to žal ni bilo dovolj, da bi se podpisal tudi pod skupno zmago, ki je pripadla klubskemu kolegu Sonnyju Colbrelliju.

Matej Mohorič (Bahrain Victorious) še naprej potrjuje, da je v življenjski formi.Celotno Dirko po Beneluksu je vztrajal pri vrhu, bil včeraj že povsem blizu zmage, a moral nato priznati premoč Sonnyju Colbrelliju (Bahrain Victorious). Danes sta z Italijanom zamenjala mesti in Slovenec se veseli že četrte zmage letos.

Mohorič se je že 50 kilometrov pred ciljem znašel v begu četverice, ki pa je bila krog pred ciljem ujeta s strani glavnine, ki ji je poveljevala zasedba Lotto Soudala. A Mohorič še ni rekel zadnje, 25 kilometrov do cilja je napadel na zahtevnem vzponu Muur van Geraardsbergen in se odlepil iz skupine favoritov.

Glavnina se je nato povsem razbila in prednost Mohoriča je rasla in na neki točki dosegla že pol minute. V nadaljevanju so se v ozadju organizirali in zaostanek je začel kopneti, a bilo je prepozno. Mohorič je še enkrat več dokazal, da mu ne smeš pustiti preveč prednosti, sicer te kaznuje.

V cilj je zapeljal 11 sekund pred Sonnyjem Colbrellijem, ki je bil na neki točki že blizu izgubi majice vodilnega. A Italijan je nato stvari vzel v svoje roke, v zaključku pospešil in na koncu dokaj zanesljivo obranil vodstvo v skupnem seštevku.

Mohorič je dirko končal na drugem mestu z zaostankom 36 sekund za klubskim kolegom. Za našega kolesarja je dirka predstavljala tudi dobro pripravo na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo prav tako potekalo v Belgiji. Mohorič bo tam sodil v širši krog favoritov za osvojitev mavrične majice.

»Vedeli smo, da smo dobra ekipa. Svoje adute smo izkoristili nekoliko drugače. Nismo želeli, da bi le branili Sonnyjevo prednost z narekovanjem tempa, pač pa smo želeli izzvati druge, da bi mi sledili. Tako bi lahko Sonny le sledil drugim, ki bi ga pripeljali do mene,« je v cilju taktični načrt razkril Mohorič.

»Načrt smo izpeljali do potankosti, delovalo je sanjsko. Danes smo lahko le veseli,« je še dodal.

Prejšnji članekVsi za enega, eden za vse
Naslednji članekPrimož Roglič v velikem slogu potrdil trejo zaporedno zmago na Vuelti