Wout van Aert zaradi udarca v koleno izpušča državno prvenstvo

Vikend pred Dirko po Franciji je tradicionalno rezerviran za državna prvenstva. Svojega bodo izvedli tudi v Belgiji, na katerem pa bo manjkal branilec naslova Wout van Aert. Član Jumbo-Visme si je namreč lažje poškodoval koleno in v misli na Dirko po Franciji izpušča lov na majico državnega prvaka.

Belgijski zvezdnik in eden izmed treh kapetanov Jumbo-Visme na Dirki po Franciji Wout van Aert je med enim izmed pripravljalnih treningov doživel neljub dogodek. S kolenom se je udaril v krmilo, kar je povzročilo lažje bolečine.

Ker je največja dirka sezone tik pred vrati, bo Belgijec čas do dirke posvetil počitku in odpravi poškodbe. Tako ga ne bo na državnem prvenstvu, kjer bi sodil v najožji krog favoritov tako na vožnji na čas kot tudi na cestni dirki.

Žal mi je, da ne morem braniti majice prvaka. V normalnih okoliščinah ne bi nikoli izpustil državnega prvenstva. Žal mi je tudi, da izpuščam vožnjo na čas, ki je nisem uspel umestiti v koledar. Kakorkoli, to je najpametnejša odločitev, saj ne želim ogroziti svojega Toura,” je povedal Van Aert.

Belgijec bo v Franciji prevzel vlogo enega izmed treh kapetanov moštva. Za razliko od Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, ki bosta napadala skupni seštevek, pa bo Van Aert lovil zeleno majico in etapne zmage.

Dirka po Franciji se bo na Danskem začela v petek, 1. julija. Že takoj prvi dan bo Van Aert sodil v najožji krog favoritov, saj je na sporedu posamični kronometer. V ekipi jasno računajo tudi na visoko uvrstitev Rogliča in Vingegaarda, a ravninska trasa najbolj odgovarja prav Van Aertu.

Prejšnji članekPrimož Roglič se na ogledu Galibiera sprašuje: “Kdaj bo konec vzpona”
Naslednji članekJan Tratnik ubranil naslov državnega prvaka v vožnji na čas