Wout van Aert sezono ciklokrosa zaključil z naslovom državnega prvaka

Belgijsko državno prvenstvo je brez večjih presenečenj pripadlo Woutu van Aertu. Vodil je vse od začetka pa do cilja ter tako potrdil naziv favorita.

Wout van Aert je na dirko državnega prvenstva prišel kot nesporni favorit za vnovičen naziv najboljšega ciklokrosista v državi. Hitra peščena trasa na obali Middelkerke mu je odgovarjala, kar je dokazal že v prvih metrih.

Le nekaj minut je potreboval 27-letnik, da je dokazal svojo premoč. Po štartu s prve vrste je dobil šprint do prve klančine in od tedaj vodstva ni več izpustil. Iz kroga v krog je povečeval svojo prednost in v zaključnih minutah dirke lahko precej spustil svoj tempo.

Van Aert je večji del dirke odpeljal povsem osamljen. (vir: twitter)

Ciljno črto je prečkal osamljen, več kot minuto za njim pa je dirko končal Laurens Sweeck, ki je dobil boj za drugo mesto, medtem ko se je moral Quinten Hermans zadovoljiti z bronastim odličjem.

Za Van Aerta je to že peti naslov belgijskega državnega prvaka v ciklokrosu.

Skladno z napovedjo Van Aert sedaj končuje izjemno uspešno ciklokros kampanjo in se bo posvetil pripravi na cestni del sezone. Nastopil je na desetih dirkah ciklokrosa in se kar devetkrat veselil zmage.

V novi sezoni na cesti bo Belgijec napadal zmage na spomladanskih klasikah, še posebej zanimivi mu bodo spomeniki. Potrdil je že nastop na Milano-San Remo, Dirki po Flandriji in Pariz-Roubaixu. Poletni del sezone pa bo namenjen lovljenju zelene majice na Dirki po Franciji.

Prejšnji članekPrimož Roglič bo skušal dokončati delo na dirki Pariz-Nica
Naslednji članek“Slovenec” Sepp Kuss sporočil veselo novico