Belgijski zvezdnik Wout van Aert se še drugi dan zapored veseli zmage na dirki ciklokrosa. Tokrat je konkurenco ugnal na Superprestižu v Heusden-Zolderju.

Ko je Wout van Aert v začetku decembra začel svojo sezono ciklokrosa in že na prvi dirki avtoritativno osvojil zmago, so tekmeci poudarjali, da jih lahko čaka zelo sušno božično obdobje. Izkazalo se je, da imajo prav. Belgijec je namreč danes prišel že do svoje pete zmage na prav toliko dirkah.

Ciklokros karavana je nedeljo preživela v Heusden-Zolderju, kjer jih je čakala preizkušnja Superprestiža. Po suvereni sobotni zmagi na dirki svetovnega pokala v Dendermondu je bil glavni favorit zopet Van Aert, ki je vlogo več kot upravičil.

Belgijec je že v drugem krogu ustvaril prednost pred glavnimi zasledovalci, njegovemu pritisku sta uspela konkurirati le Toon Aerts in Quinten Hermans. Druga skupina, ki ji je poveljeval Tom Pidcock in v kateri je bil tudi Mathieu van der Poel, je lahko le pospremila oddaljujočo se trojico.

Odločilno potezo je Van Aert storil tik pred polovico dirke, ko sta se Aerts in Hermans znašla na tleh. Belgijec je ustvaril več kot 40 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci in zmaga ni bila več vprašljiva.

V šprintu za drugo mesto je slavil Tom Pidcock, s tretjim mestom pa se je moral zadovoljiti Eli Iserbyt.

Svetovni prvak v težavah

Na dirki v Heusden-Zolderju je nastopil tudi Mathieu van der Poel, za katerega je bila to druga ciklokros dirka v sezoni.

Nizozemec za zdaj še ne najde forme, s katero bi lahko konkuriral najboljšim. Včeraj je sicer dirko končal kot drugi, a za Van Aertom zaostal 49 sekund.

Danes je bil Van der Poel v še slabši dnevni formi. Že kmalu po začetku je le s težavo držal tempo zasledovalne skupine, kjer so lov na Van Aerta narekovali Pidcock, Iserbyt in Hermans.

Nizozemec je kmalu izginil v ozadje in v sedmem krogu naposled dirko tudi zapustil. Vidno razočaran je zavil s proge in dneva je bilo zanj konec.