Vojna med Patrickom Lefeverejem in Samom Bennettom se nadaljuje

Patrick Lefevere se je v zadnji epizodi svoje tedenske kolumne za časnik Het Nieuwsblad zopet lotil svoje ljube stranke Sama Bennetta. Irec ga je tokrat razjezil z odločitvijo, da bo nastopil na evropskem prvenstvu, potem ko za ekipo ni dirkal že od maja.

Patrick Lefevere in Sam Bennett sta že nekaj časa na bojni nogi. Po sezoni se bodo njune poti razšle, saj se Irec vrača k Bori-hansgrohe, a kot vse kaže, se bo do tedaj prelilo še veliko črnila in izreklo veliko težkih besed.

Težave v raju so se začele v maju, ko je Sam Bennett potožil o poškodbi kolena. Tedaj mu Lefevere ni verjel, da je resnično poškodovan, saj zdravniški pregledi niso odkrili težav. Bennett je nato na lastno pest odšel k fizioterapevtu v Monako, kar je razjezilo njegovega šefa, ki sedaj spreminja svojo plat zgodbe in govori, da je Bennett bil poškodovan.

»Za našim hrbtom je odšel k fizioterapevtu Chrisa Frooma. Rekel mu je, naj trenira, kar je bilo proti navodilom našega ekipnega zdravnika Yvana Vanmola. Yvan z nami sodeluje že 27 let in je enako poškodbo videl že pri Boonenu in Alaphilippu. A njegova diagnoza očitno ne velja.«

Bennett je zadnjo zmago za ekipo dosegel letos maja. (vir: twitter)

Lefevere napoveduje, da bo šel do konca. Naznanil je, da bo Bennettu prepolovil septembrsko plačo, kot to dovoljuje pravilnik Mednarodne kolesarske zveze za kolesarje, ki so neaktivni več kot tri mesece.

»Tisti, ki me poznajo vedo, da tega nikoli ne počnem. Jakobsen in mnogo drugih je dobivalo celotno plačo kljub dolgotrajnim poškodbam. A tu imamo kolesarja, ki deluje v slabi veri – ne trenira več, ne želi na operacijo in nato joka v telefon našemu zdravniku Philipu Jansenu.«

Zadnja kapljica čez rob, ki je že tako vročekrvnemu Lefevereju pognala kri v glavo, je bila odločitev Bennetta, da zastopa irsko reprezentanco na cestni dirki evropskega prvenstva. Trasa mu ni pisana na kožo in možnosti za zmago nima, a Lefevere pravi (in po tihem upa), da 30-letnik ne bo prišel do cilja.

»Njegov selektor Andrew McQuaid pravi, da bo zagotovo končal evropsko prvenstvo. O tem nisem tako prepričan. Predlagali smo že, da bi Bennetta poslali na obremenitveni test, a ne želi sprejeti ponudbe. Zame je preprosto: najprej dokaži, da si pripravljen, preden vzameš mesto sotekmovalcu.«

Že dolgo je tega, ko sta Lefevere in Bennett nasmejana skupaj proslavljala uspehe. V zadnjem času eden drugemu raje grenita življenje. (vir: twitter)

Lefevere je znan tudi po tem, da zelo rad grozi s tožbami in v reševanje sporov vključuje odvetnike. Tudi tokrat je ostal zvest samemu sebi. V večini primerov groženj sicer ne izpelje do konca, a spor z Bennettom je drugačen kot večina preteklih primerov.

Tudi Bennett sicer ne sedi križem rok. Javno blatenje njegovega imena ga je spodbudilo, da je Mednarodni kolesarski zvezi poslal uradno pritožbo zoper Lefevereja. Ta sicer napoveduje vojno do zadnje kaplje krvi, a to se mu lahko maščuje.

»Trenutno se v javnosti igra z mojimi ‘jajci’. Na UCI je naslovil pismo s pritožbo, češ da sem ga napadel v medijih. Ne bo delovalo. Vračal mu bom, dokler se mu ne bo kadilo iz ušes.

Prejšnji članekTom Dumoulin prisilno končuje letošnjo sezono
Naslednji članekJakob Fuglsang pred selitvijo v Avstralijo