Vodič po novih dresih v karavani

Dirka pred Franciji je pred vrati in v zadnjih letih smo se navadili, da moštva v tem času pokažejo nove drese. Za gledalce je to lahko nekoliko stresno, saj v glavnini težje najdejo svoje najljubše kolesarje. Da vam bo nekoliko lažje, vam predstavljamo nove drese ekip.

Jumbo-Visma

(vir: twitter)

Nizozemci so svojo Mojstrovino, navdahnjeno s strani nizozemskih mojstrov slikanja, predstavili že pred časom. Dres je po razkritju požel precej kritik, s časom pa so se ga kolesarski navdušenci navadili. Kljub temu še naprej deli kolesarski svet na tiste, ki jim je nov dizajn všeč, in tiste, ki komaj čakajo, da je konec dirke in se ekipa zopet obleče v rumene barve.

Jumbo-Visma je edina zasedba na Dirki po Franciji, ki je bila primorana spremeniti dres. Njihova običajna podoba je namreč preveč podobna majici vodilnega. Že v minulih letih so spreminjali svoj dres, mu dodajali več črne, ga lani celo povsem počrnili, letos pa so ubrali drugačno pot.

Alpecin-Deceuninck

(vir: twitter)

Za belgijsko zasedbo je Dirka po Franciji velik prelomni trenutek. Ne le, da se nanjo podajajo z novimi dresi, pač pa hkrati spreminjajo tudi ime. Sprememba obojega pa ne bo le začasna, kot je to v večini primerov drugih ekip, ampak bo ekipa pod novim imenom in z novimi dresi nastopala tudi v prihodnje.

Lotto Soudal

(vir: twitter)

Tudi Lotto Soudal se ponaša z novimi dresi, a nanje veliko privajanja ne bo potrebnega. Gre namreč za zelo podoben dizajn dosedanjemu dresu, nekaj sprememb je prisotnih le na rokavih. V podobo je dodane nekaj svetlo modre barve, ki po novem krasi tudi čelade. Prav te so največja sprememba v podobi Belgijcev.

Israel-Premier Tech

(vir: twitter)

Israel-Premier Tech bo na letošnji dirki (vsaj v prvih etapah) pod drobnogledom svetovne javnosti. V ekipi namreč nastopa Chris Froome in prav vse zanima, kako mu bo šlo od nog. V moštvu se zavedajo pridobljene pozornosti, ki jo bodo izkoristili s predstavitvijo novih dresov. Te so po novem povsem modri, a s prelivajočimi se drugimi barvami, ki nekoliko popestrijo modrino.

Bora-hansgrohe

(vir: twitter)

Nemška ekipa na Dirko po Franciji prihaja z veliko upanja. Na Giru d’Italia so dokazali, da lahko osvajajo največje dirke, zgodbo pa bodo skušali ponoviti še v Franciji. Prvi mož ekipe bo Aleksandr Vlasov, ki pa ga bo v glavnini najti nekoliko težje. Bora-hansgrohe bo namreč dirkala v novem dresu, ki v sami postavitvi elementov ni drugačen, zamenjana je le barvna shema. Značilno zeleno barvo je v večini zamenjala belina, a na dresu vseeno ostaja nekaj zelene.

Trek-Segafredo

(vir: twitter)

Adijo bela barva, dobrodošla modra! Trek-Segafredo se je odel v temno modro barvo in tako povsem spremenil svojo podobo. Pod logotip podjetja Trek so dodali še nekaj živahnejših odtenkov, ki so si jih sposodili od oblikovalcev futurističnih fotografij, ter tako vsaj nekoliko razbili modrino.

EF Education-EasyPost

(vir: twitter)

Ene najbolj zanimivih dresov so predstavili pri EF Education-EasyPostu. Naučili smo se že, da so Američani v svojih dizajnih precej drzni in se ne držijo predpisanih smernic. Posledično vsak nov dres prejme številne kritike, a hkrati dobi tudi ogromno navdušencev, ki cenijo drugačnost. Tudi z letošnjim dresom ni nič drugače, zmajčka na njem sta namreč zopet razdelila kolesarski svet.

Prejšnji članekTadej Pogačar ostal brez pomembnega pomočnika
Naslednji članekHotel Bahrain Victoriousa znova obiskala policija