Vincenzo Nibali bo v letu 2022 branil barve Astane

Po petih letih bo Vincenzo Nibali ponovno združil moči z Astano. V kazahstanskem moštvu so naznanili prihod Italijana, ki je podpisal enoletno pogodbo.

Športna pot Vincenza Nibalija se bo podaljšala vsaj še za leto dni. Pri 36-letih še ne razmišlja o upokojitvi, zato je ob naznanitvi, da mu pri Trek-Segafredu ne bodo podaljšali pogodbe, resno začel iskati moštvo za prihodnjo sezono.

Nemudoma se je kot glavna destinacija pojavila Astana, kjer je Nibali v preteklosti dosegal največje uspehe v karieri. Po viharnih mesecih, ki jih je preživelo kazahstansko moštvo, se je Aleksandre Vinokourov vrnil na čelo ekipe, kar je tudi eden izmed razlogov za Nibalijev povratek. Skupaj sta v preteklosti namreč že dosegala odmevne rezultate.

»Zelo sem vesel, da sem se vrnil k Astani, saj so kot moja družina, ki mi je dala že veliko in s katero sem dosegel svoje največje uspehe,« je ob naznanitvi povratka povedal Nibali.

»Poznam večino osebja, tako da se vračam v moštvo, ki ga poznam zares dobro. Prav tako imam nekaj lepih spominov na obiske Kazahstana in njegove prestolnice,« je še dodal.

»Težko je trenutno govoriti o pričakovanjih ob mojem povratku in ciljih, ki jih bo imel v prihodnji sezoni. Kot prvo bo zame to lep povratek k ekipi in upam, da bom lahko užival v novi sezoni. Seveda se želim dokazati in doseči določene rezultate, a hkrati želim tudi deliti izkušnje z mlajšimi kolesarji.«

Nibali je v štirih sezonah pri Astani zbral 22 zmag, med njimi tudi tri skupne zmage na tritedenskih dirkah. Podpisal se je pod dve zmagi na Dirki po Italiji, leta 2014 pa je svojo kariero začinil še z zmago na Dirki po Franciji.

Uspehe je požel tudi na nekaterih drugih odmevnih dirkah. Najodmevnejša med njimi je zagotovo zmaga na Dirki po Lombardiji, osvojil je tudi Tirreno-Adriatico ter si oblekel dres italijanskega državnega prvaka.

Prejšnji članekKetonska vojna Mednarodne kolesarske zveze
Naslednji članekSvetovno prvenstvo leta 2025 prvič v Afriki