Jumbo-Visma se bo morala resno pogovoriti z opremljevalcem obročev. Na splet je namreč prišel še drugi posnetek, v katerem se je enemu izmed članov moštva prepolovil zadnji obroč. Tokrat je v glavni vlogi Wout van Aert.

Takoj po koncu dirke je družbena omrežja preplavil posnetek Christopherja Laporta, ki je ob prečenju enega izmed tlakovanih odsekov mojstrsko ostal v pokončnem položaju, potem ko se mu je povsem zlomil zadnji obroč.

Tokrat pa je v javnost prišel še posnetek Wouta van Aerta, ki je utrpel enako usodo kot njegov francoski klubski kolega. Tudi njemu se je namreč prelomil zadnji obroč in tudi on se je mojstrsko rešil pred padcem.

Jumbo-Visma uporablja obroče podjetja Shimano, ki več kot očitno niso zdržala obremenitve kolesarjev. Zanimivo pa je, da se je zlom obroča zgodil le članoma nizozemskega moštva, čeprav Shimanove obroče uporabljajo še tri druge ekipe, med njimi tudi Ineos Grenadiers zmagovalca Dylana Van Baarleja.

Posnetek pa ni zanimiv zgolj zaradi tehnične okvare, pač pa je gledalce navdušila tudi izjemno hitra menjava kolesa. Tu je potrebno pohvaliti predvsem Tima Roosena, ki je ob hitrem prehodu tlakovcev nemudoma opazil težavo klubskega kolega, se ustavil za njim in mu predal svoje kolo.

Van Aerta je nato še potisnil in mu omogočil, da je ostal v siku z glavnino. Ves “postanek” je trajal le sedem sekund, nekaj na kar bi bili ponosni tudi v svetu Formule 1.

Van Aert je, tudi po zaslugi pomoči klubskih kolegov, na koncu prišel do drugega mesta. Pred dirko je sicer poudarjal, da nanjo prihaja v vlogi pomočnika, saj se je vračal po prebolelem Covidu-19, a več kot očitno mu bolezen ni pustila hujših posledic.