Rigoberto Uran se je znašel v središču pozornosti, potem ko je na spletu zakrožil njegov posnetek na eni izmed voženj s kolesom. To ne bi bilo nič nenavadnega, če mu med vožnjo ne bi družbe delala devetmesečna hčerka.

Rigoberto Uran ljubezen do kolesarstva že prenaša na naslednji rod, a mnogi se sprašujejo, če je za to izbral pravo pot. Na eno izmed voženj s kolesom je namreč vzel hčerko in jo imel med vožnjo v nosilki pripeti na prsih.

Videoposnetek je razdelil kolesarsko (in širšo) javnost. Pod videoposnetkom so mnogi početje Kolumbijca označili za neodgovorno. Čeprav vemo, da je Uran izjemno spreten kolesar, pa mnogi poudarjajo, da lahko pri takem početju hitro pride do poškodbe.

Hčerka je, glede na posnetek, varno vpeta v nosilki, oči pa ji pred vetrom ščitijo očala. A kar je zmotilo največ sledilcev Urana, je dejstvo, da hčerka nima čelade ali kakršnekoli druge zaščite glave.

Drug del kolesarske javnosti pa je nad posnetkom navdušen. Poudarjajo predvsem, da gre za čudovit družinski trenutek, v katerem se povezujeta oče in hči. Mnogim je všeč tudi dejstvo, da 34-letnik že prenaša ljubezen do kolesarstva na svoje potomce.

Uran je posnetek kmalu odstranil z družbenih omrežij. Za zdaj ni jasno, ali se je vmešala tudi njegova ekipa EF Education-Nippo, ki ima zadnje čase ogromno dela s pregledovanjem družbenih omrežij svojih kolesarjev.  

Na Twitter profilu Kolumbijca se je nato pojavil nov videoposnetek, v katerem se 34-letnik opravičuje za svoje početje. Oglasil se je iz masažne kadi, kjer mu družbo zopet dela hčerka, tudi tokrat opremljena s sončnimi očali.

Prijatelji, naredil sem napako, ki je ne bom ponovil. Oprostite mi. Že dolgo me ni nihče tako grajal,” je zapisal ob videoposnetku.