Dirka po Italiji je končno prispela v domovino, kjer kolesarje že prvi dan čaka gorski preizkus. V glavnini je čutiti nekaj napetosti, zaradi česar smo videli tudi že padce. Enega izmed njih pa je po nerodnosti povzročil kar motorist.

Dan se je za nekaj kolesarjev začel precej slabše od želja. Po hitrem padcu si je kolk poškodoval Miguel Angel Lopez (Astana-Premier Tech) in odstopil, a pozornost javnosti je že nekaj kilometrov kasneje pridobila nerodnost motorista.

Glavnina se je strnjena vzpenjala proti prvemu nekategoriziranemu vzponu dneva. To so počeli precej mirno, saj prave akcije do tedaj še ni bilo. A že nekaj minut kasneje je za nekaj nemira poskrbel voznik spremljevalnega motorja, ki je vozil na levi strani glavnine.

V enem izmed ovinkov je bil motorist nekoliko stisnjen ob rob. Podcenil je širino svojega motorja in z zadnjim delom zadel v obcestni odsevnik. Posledice si lahko predstavljate, nato pa v videu preverite, če ste imeli prav.

Motorista je vrglo s sedeža in skupaj z motorjem je padel na sredino cestišča. Ker je bil tedaj sredi glavnine, je s seboj na tla povabil še nekaj kolesarjev, ki pa so na srečo vozili počasi in trk ni bil prehud.

Po nekaj menjavah koles zaradi poškodbe so vsi lahko nadaljevali z etapo in že kmalu ujeli glavnino. Na srečo se je napaka motorista končala brez hujših posledic, a kolesarji in navijači smo bili znova opozorjeni, kako blizu je stalno nesreča.