VIDEO: Matej Mohorič navdušuje na Dirki po Poljski

Matej Mohorič letos dirka v izjemni formi, ki jo je prenesel tudi na Dirko po Poljski. Potem ko je prvo etapo končal na devetem mestu, se je na drugi uvrstil še tri mesta višje in v skupnem seštevku skočil na drugo mesto.

Druga etapa Dirke po Poljski je bila večji del ravna, a zanimivo so jo naredili zadnji kilometri, kjer so kolesarje najprej čakali trije kratki, a strmi vzponi. Tudi zaključek je bil daleč od ravninskega. Čeprav je bil zadnji klanec dolg le 1,5 kilometra, pa je z naklonom 8 odstotkov poskrbel, da se za zmago borijo kolesarji, ki znajo voziti navkreber.

Mednje jasno spada tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je bil eden najdejavnejših v zaključnih kilometrih. Dolgo časa je narekoval tempo in skupino popeljal na zadnji klanec, kjer je nato napadel Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) in si pripeljal nekaj metrov prednosti.

Mohorič napadu Portugalca ni uspel slediti, prav tako ni imel dovolj moči, da bi sledil pospeševanju Diega Ulissija (UAE Emirates), ki je napadel nekaj sto metrov od vrha. A Slovenec je nadaljeval v svojem tempu in s časom uspel ujeti oba napadalca. Žal mu je na koncu zmanjkalo moči, da bi resno konkuriral za etapno zmago, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Zmage se je veselil Joao Almeida, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tam je na drugo mesto skočil Mohorič, ki ima za 23-letnikom štiri sekunde zaostanka. Tretji je Ulissi, ki ima enak čas kot naš kolesar.

Karavano v tretji etapi čaka razgiban prvi del, v zaključku pa se teren poravna, zato bomo verjetno videli šprint glavnine. Ob dobri vožnji, še posebej v zaključku, bi se za visoka mesta lahko boril tudi Mohorič, ki bi ob osvojitvi bonifikacijskih sekund lahko celo prevzel skupno vodstvo.

Prejšnji članekNa Vuelti bo dirkal tudi Luka Mezgec
Naslednji članekPogodbeno stanje slovenskih kolesarjev