VIDEO: Bizaren zaplet Lande in Bilbaa slednjemu prinesel velik zaostanek

Bahrain Victorious je odlično opravil s prvima dvema tretjinama Dirke po Italiji. Na visokem mestu so imeli tako Mikela Lando kot Pella Bilbaa, v 16. etapi pa je slednji izgubil ogromno časa. Razlog? Zaplet z moštvenim kolegom.

Po dolgem času je Bahrain Victorious po dveh tednih dirkanja še vedno v položaju, ki jim omogoča napad na oder za zmagovalce in v najlepšem primeru celo zmago. V petnajstih dneh dirkanja so vse storili prav, a šestnajsti dan naredil neumnost in si otežili življenje.

Ob vzpenjanju na zadnji kategoriziran vzpon dneva sta bila Mikel Landa in Pello Bilbao v odličnem položaju. Ekipa je s predhodnim navijanjem tempa zredčila skupino in vse je bilo pripravljeno za napad enega ali drugega.

Španca sta peljala v zavetrju Wouta Poelsa in čakala na svojo priložnost, ko je Mikel Landa trčil v Bilbaa in ga spravil s kolesa. Tekmeci so se ob nizki hitrosti brez težav izognili padcu, na kolesu je ostal tudi Landa, izpadel je le Bilbao.

Nesrečni Španec jo je odnesel brez posledic, tudi kolo je ostalo celo in hitro je lahko nadaljeval z vožnjo. A skupina se mu je do takrat že odpeljala, padel je iz ritma in moral sam nadaljevati proti cilju.

Ciljno črto je prečkal na 11. mestu, skoraj tri minute in pol za zmagovalcem in dve minuti za skupino favoritov, s katero je v cilj prišel tudi Landa. V skupnem seštevku je Bilbao izgubil eno mesto in je sedaj sedmi, a veliko bolj ga boli velik časovni zaostanek, ki ga je v veliki meri že izključil iz boja za visoko končno uvrstitev.

Čeprav je šlo v prvi meri za nerodnost Lande in poteza nikakor ni bila namerna, pa bo zanimivo videti, kako bo na dogodek odreagiral Bilbao. V prihodnje bo namreč moral pomagati Landi, čeprav bi pred padcem lahko bila slika tudi obrnjena.

Prejšnji članekJan Hirt junak 16. etape Dirke po Italiji
Naslednji članekBahrain Victorious Matevžu Govekarju odprl vrata v World Tour svet