VIDEO: Andrej Hauptman se je iz avtomobila drl v uho Primoža Rogliča

Primož Roglič je v vožnji na čas dosegel zgodovinski naslov olimpijskega prvaka. Prikazal je izjemno vožnjo in povsem pokoril konkurenco. K njegovemu uspehu pa je pripomogel tudi Andrej Hauptman, ki ga je ves čas spodbujal iz avtomobila.

Slovenski navijači slavimo zlato medaljo Primoža Rogliča, ki je prišla kot odrešenje po težkem mesecu, ki je za njim. Na cestni preizkušnji ni imel svojega dne, mnogi so ga že odpisali, a vanj je še naprej verjel selektor Andrej Hauptman in danes smo vsi videli zakaj.

Hauptman in Roglič sta se že januarja dogovorila, da je mesto na kronometrski preizkušnji namenjeno 31-letniku, ki je obljubil, da se bo na dirko optimalno pripravil. Sledile so težave na Dirki po Franciji, nastop na olimpijskih igrah je nekaj časa tudi visel v zraku, a Roglič je nato vseeno pripotoval v Tokio.

Po razočaranju na cestni dirki je Roglič povedal, da je pripravljen svoje mesto na kronometru prepustiti nekomu drugemu, a Hauptman je želel v boj vseeno poslati najstarejšega izmed četverice, ki je dopotovala v deželo vzhajajočega sonca.

Velik del zasluge za olimpijsko zlato lahko pripišemo tudi selektorju, ki je ves čas vožnje iz avtomobila spodbujal Rogliča in se mu preko radijske povezave drl v slušalko. V izjavi za RTV Slovenija je sicer dejal, da svojemu varovancu ni povedal nič posebnega, le nekaj napotkov o sami trasi. A video, ki ga je kasneje objavil na svoj Instagram profil njegovo trditev zavrača.

Posnetek iz avtomobila prikazuje spodbujanje Hauptmana, ki Rogliča v zadnjem delu trase, ko je že vozil na dirkališču, nagovarja, naj iz sebe stisne še zadnje atome moči, saj se vozi proti zlatemu odličju.

Prejšnji članekPrimož Roglič je olimpijski prvak!
Naslednji članekTom Dumoulin se je odločil: “Nadaljeval bom kariero”