Van der Poel s 3200 € vrednim dresom v lov na rumeno majico

Mathieu van der Poel je v zadnjih letih močno izboljšal sposobnosti vožnje na čas. Apetiti so se mu pošteno dvignili in že na prvi etapi Dirke po Franciji si želi ponovno obleči rumeno majico. V ta namen bo uvodni kronometer opravil v 3200 € vrednem dresu.

Vsak prihranjeni vat, vsaka pridobljena sekunda je za kolesarje vredna zlata. To dokazujejo tudi v moštvu Alpecin-Fenix (na Dirki po Franciji bodo znani kot Alpecin-Deceuninck), kjer bodo svojemu prvemu zvezdniku Mathieuju van der Poelu privoščili pregrešno drag dres.

Opremljevalec moštva Kalas Sportswear je pri ustvarjanju dresa združil moči z britanskimi strokovnjaki iz podjetja Vorteq, ki so v preteklosti že navduševali s kronometrskimi dresi za Simona Yatesa in Alexa Dowsetta.

Iz ekipe ali podjetja ne razkrivajo kakšno razliko oziroma prihranek moči ustvari dres, a določene ugodnosti zagotovo ima. Nenazadnje je bil razvit v vetrovniku, kjer je prestal številna testiranja in bil prilagojen, da čim bolje reže skozi zrak.

Aerodinamika dresa je bila stalno preverjana v vetrovniku. (vir: twitter)

“Uspešnost in inovacije so osrčje vsega, kar zasledujemo v podjetju Kalas. Naša obveza je, da partnerjem zagotovimo najboljšo podporo in jim omogočimo zmage v svetovni seriji,” je povedal direktor podjetja Josef Filip.

“Posebna kombinacija Vorteqovega znanja aerodinamike in naše izjemne produkcije pomeni, da smo ustvarili novo kolekcijo vrhunskih aerodinamičnih dresov.”

Van der Poel bo v novem dresu nastopal že na prvi etapi Dirke po Francije. Ta bo potekala na Danskem, kjer bo na sporedu 13,2 kilometra dolg posamični kronometer. Nizozemec kljub novemu dresu sicer ne sodi v najožji krog favoritov za zmago, saj na dirki sodelujeta tudi Filippo Ganna in Wout van Aert, a naučili smo se že, da Van der Poela ne gre nikoli odpisati.

Prejšnji članekDva Slovenca v dresu Bahrain Victoriousa na Dirko po Franciji
Naslednji članekV Mariboru se začenja iskanje državnega prvaka