V francoski informativni oddaji Chrisa Frooma zamešali za kolesarskega turista

Chris Froome se je nepričakovano pojavil v francoski informativni oddaji, potem ko mu je med treningom nadaljevanje poti zaradi gozdnih požarov prepovedal eden izmed prostovoljcev. Francozi štirikratnega zmagovalca Dirke po Franciji niso prepoznali in so ga označili za kolesarskega turista.

Chris Froome se na preostanek sezone, ki jo bo nadaljeval na Dirki po Nemčiji, pripravlja v okolici svojega francoskega domovanja v Saint-Raphaelu. Na enem izmed treningov ga je pričakala zapora ceste, saj v gorskem masivu Esterel, kamor se je odpravil, te dni divjajo gozdni požari.

Prav tedaj, ko se je Froome srečal s prostovoljcem, ki je skrbel, da po cesti ne nadaljuje nihče, so bile prižgane kamere francoske televizije, ki je snemala prispevek za dnevno informativno oddajo.

Britanec se je tako za nekaj sekund pojavil na posnetku, a kar zgodbo naredi zanimivo, je dejstvo, da Francozi Frooma niso prepoznali. Med poročanjem so ga označili za turista na kolesu, kolesarski svet pa je jasno hitro doumel, da posameznik na posnetku ni le naključni mimoidoči.

»Nihče ne more priti mimo. Niti kolesarski turist,« je ob predvajanju posnetka povedala napovedovalka in s tem dodobra nasmejala kolesarske navdušence.

V bran francoske televizije lahko povemo, da je Froome na treningu nosil črn dres brez potiska in ne klubskega, kot to profesionalci pogosto počnejo na treningih. Na ta način je bil manj prepoznaven, a kljub temu bi pričakovali, da v domovini največje dirke na svetu vedo, kdo je štirikratni zmagovalec Toura.

Froome je na posnetku, tako kot smo tega od njega že vajeni, izredno vljuden. Ob prostovoljcu se ustavi, z njim spregovori nekaj besed in se obrne v smer, od koder je prišel.

Britanski zvezdnik ni dirkal že dober mesec dni, vse od konca Dirke po Franciji. Sprva je nameraval nastopiti na Dirki po Španiji, a spoznal, da to nima smisla. Tako se bo v zadnjem delu sezone osredotočil na nekatere manjše etapne dirke ter enodnevne preizkušnje.

Prejšnji članekMohorič zdrsnil na tretje mesto, etapne zmage se veseli Fernando Gaviria
Naslednji članekKaj pred Dirko po Španiji pravijo stavnice?